Ja has signat la ILP? Ni set, ni fred, ni foscor

A Catalunya s’ha posat en marxa la recollida de 50.000 signatures per una Iniciativa Legislativa Popular, impulsada per la PAH, l’Aliança contra la Pobresa Energètica i l’Observatori DESC, per tal que el Parlament aprovi una nova legislació per fer front a l’emergència social en la qual (mal)viuen desenes de milers de famílies que no poden pagar el lloguer o la hipoteca del seu habitatge o els rebuts de l’aigua, la llum o el gas.

No són simples paraules. Només cal llegir els informes de qualsevol entitat que treballi en el camp de l’exclusió social. A Catalunya hi ha 50 desnonaments cada dia, més de 110.000 des del 2008.

El mateix Síndic de Greuges alerta de les dramàtiques conseqüències pels infants o la gent gran de la pobresa energètica, més de 320.000 famílies no poden mantenir les seves llars a temperatura adequada durant aquests mesos d’hivern.

Aquí podeu llegir el text d’aquesta ILP que us animem a signar i a recollir-ne signatures.

Fins ara el govern Mas només ha respost amb un misèrrim decret al qual amb prou feines s’hi van poder acollir 500 famílies a les quals se’ls ajornava un deute amb les companyies subministradores, multinacionals com Endesa o Gas Natural, que tenen beneficis multimilionaris i a les quals el Decret deixa totalment al marge de la seva responsabilitat i de la vulneració que suposa tallar el subministrament d’un dret bàsic directament relacionat amb una vida digne.

El govern de Rajoy ha suspès per “invasió de competències” el misèrrim decret al Tribunal Constitucional, mostrant, un cop més, que aquest govern és el consell d’administració de les multinacionals.

Ara el govern Mas prepara una nova regulació que pretén crear un fons nodrit d’aportacions públiques i de clients d’aquestes empreses que acceptin pagar una mena de “recàrrec solidari” per pagar el rebuts de les famílies que no hi poden fer front per la manca d’ingressos.

És com la Marató de la Pobresa però per tot l’any. De nou, el govern Mas no toca els beneficis d’aquestes empreses deu ser un pecat pels seus postulats neoliberals: Déu nos en guard!

I aquest vassallatge davant els poderosos, és precisament una de les raons per les quals molts no accepten el “lideratge” de Mas cap a un nou Estat.

Necessitem caminar cap a una República Catalana, sí, però la necessitem lliure dels interessos de multinacionals com Endesa o Gas Natural, la necessitem justa per donar respostes a les necessitats de la majoria de la població i neta de totes les lleis que emparen privatitzacions i una corrupció legal que ha fet duplicar el preu de la llum o augmentar un 30% el preu de l’aigua des que el govern Mas va privatitzar la gestió de l’aigua en favor d’Acciona i Aigües de Barcelona.

Necessitem un govern que retorni aquests drets bàsics al seu legítim propietari: la ciutadania i la re-municipalització, com s’està fent a molt països, de l’aigua, la llum o el gas.

Leave a Comment

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>