Provocació repressiva de matinada

Operació Pandora, la ‘Llei mordassa’ en fase de prova

Aquest règim polític en crisi vol defensar omplint d’arsenal repressiu la legislació. Pocs dies després de l’aprovació de la “Llei Mordassa”, a Barcelona i altres ciutats s’ha desencadenat una operació contra un suposat “terrorisme anarquista”.

Onze persones han estat detingudes. Milers de persones s’han manifestat a Barcelona i arreu de l’Estat contra aquest atac repressiu.

Aquesta Llei, aprovada pel Partit Popular, és el major atemptat contra les llibertats de reunió, expressió i manifestació del règim del 78. Suposa un autèntic retallada dels drets individuals i socials criminalitzant la protesta. Aprovada pel PP amb la comprensió de CiU que és l’únic grup que no s’ha compromès ha derogar-la, ans al contrari va assegurar que l’aplicarien.

Les pressions internacionals, el Consell General del Poder Judicial i el Consell General de l’Advocacia han obligat al govern a modificar o eliminar 33 infraccions del projecte original.

El Govern, manipulant els terminis d’esmena, no ha introduït fins a l’últim moment la reforma de la Llei d’Immigració, permetent les devolucions en calent dels immigrants, tot i que el Consell d’Europa ha fet una crida expressa als diputats espanyols a votar en contra.

A partir de l’entrada en vigor de la llei, els i les ciutadanes podran ser detingudes sense cap garantia 6 hores, es restringeix la circulació de les persones per mera decisió administrativa policial i es prohibeixen taxativament les manifestacions davant del Senat, el Congrés i els parlaments de les autonomies, tot i que no estiguin reunits. Les actes de la policia es converteixen, com si es tractés de notaris de la fe pública, en proves jurídiques mentre no es demostri expressament davant els tribunals la seva falsedat.

Aquesta llei és una amenaça, no només contra les recents protestes dels ciutadans contra la crisi econòmica i social en aquesta agonia del règim de la segona restauració borbònica, sinó contra el dret de vaga, els piquets informatius i la llibertat sindical. Ja hi ha hagut exemples en aquest sentit.

El conseller d’Interior, Espadaler, ha fet declaracions acceptant l’aplicació de la “Llei Mordassa”, ja el seu antecessor va dir: “Anirem fins els límits de la llei i una mica més”. Només cal veure com han desplegat 700 mossos per una macrooperació dissenyada per fer creure de la “necessitat” d’endurir fins a límits brutals la repressió contra la protesta social i la dissidència.

Quin govern el de Mas! Diu que vol independitzar-se d’Espanya però no té problemes per aplicar la repressió decidida per l’Audiència Nacional. Si cal avançar cap a una República Catalana és també per derogar lleis com aquesta; perquè les llibertats siguin plenes i un tribunal extern no imposi les seves mesures repressives; perquè la policia estigui al servei de la ciutadania i la garantia de les llibertats, no de la repressió.

 

David Companyón

Leave a Comment

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>