A.J. Ruz, 41 dies de vaga

La plantilla d’una petita empresa de recollida d’escombraries situada a Sils, Girona, porta ja 41 dies de vaga.

Els mitjans de comunicació no informen, és gairebé impossible trencar el setge informatiu, però aguanten la vaga. Tot just són uns 20 treballadors que han suportat durant anys una sobreexplotació que costa d’imaginar a ple segle XXI.

Han estat habituals les jornades de treball de 12, 14 i fins a 16 hores, aguantant amenaces, insults, vexacions i desqualificacions racistes per part de l’empresari d’una empresa que treballa amb les administracions públiques, ajuntaments i Consells comarcals.

Es diu aviat, però cal imaginar l’esforç d’aguantar 41 dies, dia i nit, però quan s’aconsegueix trencar la por, quan ja no queda altre remei que lluitar, es troben forces d’allà on no semblava que no n’hi havia.

I per això compta molt la força de la solidaritat. L’expressada pels companys de CCOO del sector que agrupa els treballadors de les escombraries, per molts que s’han acostat a mostrar el seu suport, com els diputats David Companyón i Marc Vidal d’ICV-EUiA o en David Fernàndez de la CUP així com regidors d’ERC, ICV, EUiA, i CUP de diversos municipis.

En aquesta vaga, com en moltes altres lluites, es pot comprovar la importància de disposar d’una organització. En primer lloc el sindicat. Els treballadors van començar a trencar la por quan van aconseguir, amb molts esforços, triar un delegat sindical.

A més, l’empresa va acomiadar a un company i això va ser el desencadenant de la vaga, no es podrien millorar les condicions de treball sense la readmissió de l’acomiadat. El sindicat és l’instrument d’ajuda, de suport i de solidaritat, per això aquesta lluita s’està convertint en un revulsiu per al sector, el proper 9 de desembre hi ha convocada una vaga dels treballadors i treballadores de recollida d’escombraries a les comarques gironines.

Cal donar tot el suport a la vaga! Situacions com la d’AJ Ruz, n’hi ha moltes, molts més a l’atur i d’altres que treballen en condicions miserables, són incompatibles amb el nou país que es vol construir, que nosaltres anomenem una república catalana.

Per construir un nou país, construir legalitat catalana, convèncer la majoria treballadora i trencar amb l’hegemonia de la dreta, han d’anar unides i ben entrellaçades la reivindicació nacional amb la social, per acabar amb situacions de sobreexplotació, amb salaris de misèria, amb drets trepitjats… la república catalana haurà de ser també la que reconegui en la teoria i en la pràctica que els drets de les persones estan per davant dels beneficis privats d’uns pocs.

Aquest proper dissabte tenim una nova crida per mobilitzar-nos i defensar aquests drets bàsics amb les Marxes de la Dignitat, que sota el lema de “Pa, treball, sostre” i drets concentra el programa cap a una ruptura democràtica amb el règim actual.

Suport econòmic a la plantilla d’AJ Ruz a: ES80 2100 8198 6201 0007 7035

Leave a Comment

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>