Mai ens aturaran!

MAI ENS ATURARAN!

Benvingudes totes al desè Fòrum Contra les Violències de Gènere. Benvingudes amigues estimades. Benvingudes de tot cor.

Som conscients. Som intel·ligents. Som valentes i fortes. Som creatives i agosarades. Som terra i agua de somnis i de vida. Som Sol i lluna. Som ciutadanes. Som dones!

Com les dones que ens han precedit conreant consciència d’igualtat i llibertat, les dones que fa més de 10 anys que estem  impulsant,  des de la Plataforma unitària contra les violències de gènere, el moviment pel Dret de les dones a ser lliures, juntes amb les noves generacions, estem convençudes que aconseguirem eradicar la violència masclista. Sí, cada dia generem estratègies de victòria. Guanyarem!

Continuen assassinant dones com la nostra veïna de Nou Barris d’abans d’ahir. Encara es reprodueixen els rols en la socialització de les nostres criatures i entre la joventut. Hi ha una enorme resistència de les nostres institucions a implementar les seves pròpies lleis i a un canvi profund en les relacions i pactes entre dones i homes. Hi ha una gran resistència dels homes a perdre els seus privilegis… La cultura imperant és hostatge dels mites de la masculinitat hegemònica. La moral és patriarcal…

Però…

Anirem endavant! El S.XXI serà el de l’eradicació de la violència masclista!

Perquè cada vegada som més dones i també homes que volem i lluitem per aquest canvi. Hi ha més consciencia col·lectiva del canvi.

Perquè la violència vers les dones ja està mal vista, encara que es normalitzi i es justifiquin moltes de les violències quotidianes.

Perquè les noves generacions pugen amb força per canviar-ho tot i les dones tenen un protagonisme que mira cap un futur on les dones siguem lliures.

Perquè el moviment contra la violència masclista cada vegada és més fort i pot parar els intents d’anar enrere per part dels que volen continuar Oprimint, Dominant i tractant-se com ciutadanes de segon ordre.

Perquè en un moment en que s’està posant a la foguera tot lo vell, tot el que no serveix perquè la humanitat avanci, cremarem també els perjudicis, discriminacions i domini sobre les dones.

Tot això és el que posarem sobre la taula en el X Fòrum contra les violències de gènere a partir d’avui dijous 13 de novembre i divendres 14 i dissabte 15.

Totes i tots tenim alguna cosa a dir-hi. Els i les que esteu  aquests dies reflexionant com fer un país més just i solidari comptem amb vosaltres. Farem un nou món on les dones puguem decidir i puguem participar de les decisions de com dirigir la societat.

Com influeixen els mitjans en la educació i l’imaginari col·lectiu? Com cada dia les dones patim en la vida quotidiana violència que es considera normal?.

Continuarem lluitant pel Dret al propi cos! Pels drets sexuals i reproductius de les dones i de les dones joves! Hem aconseguit parar les cavernes que ens volia imposar el govern del PP. Cal continuar per l’educació sexual a les escoles, per què no ens tutelin una vegada més des de l’església o l’estat.

Repassarem les dades de la violència masclista a Europa i com les ONG de tot l’Estat hem reaccionat davant l’informe del govern a la ONU hem fet un “informe ombra” dient la veritat de la situació.

La Prevenció de la violència esta a mans de totes i tots. Demà venen al Fòrum 780 nois i noies que faran l’experiència de viure i comprendre aquesta realitat, mentre aprenen  eines per a transformar-la.

El Fòrum s’estructura entorn a 14 activitats sobre temes candents: Les violències a la Universitat, les oportunitats de la paternitat, com afecta als infants la violència masclista, els moviments socials, les violències 2.0, pots dir la teva.

Ens apuntem també a veure la manera de superar les barreres que ens imposa la nostra socialització imperant  marcant-se uns rols que sovint no són els desitjats ni els que ens demana la nostra personalitat.

Les contradicció en la legislació i aplicació de la justícia. Realment es protegeix a les dones en situació de violència masclista? Tenen credibilitat?.

Treballem de ferm i ja és el desè anys que fem el Fòrum per tenir aquest espai on juntes puguem fer aquests canvis. Farem un repàs a les bones practiques d’algunes de les entitats de la Plataforma.

Acabarem amb les conclusions, una mica de música i l’homenatge a les dones que han estat assassinades aquest any, amb les Dones de Blanc.

Totes i tots sigui quina sigui la vostra activitat o front de lluita podeu agafar idees i eines per canviar en el vostre àmbit i amb la vostra actitud amb les companyes de vida o a la feina.

El Patriarcat i el masclisme el respirem cada dia. Obrim els cors i les ments. Agafem aire pur en aquest tres dies de Fòrum.

Us hi esperem!!!!

 

Montserrat Vilà Planas

Benvinguda al X Fòrum contra les violències de gènere, 13 de novembre de 2014

Leave a Comment

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>