Foragitar el masclisme que colpeix a les dones

Unides per una vida sense violència masclista

És el lema que presideix la desena edició del Fòrum contra les violències de gènere.

La Prevenció de la violència masclista contra les dones està a mans de totes i tots. Les ONG de tot l’Estat han reaccionat, davant l’informe del govern a l’ONU sobre les dades de la violència masclista a Europa, fent un “informe ombra” que presenta la veritable situació.

Entre els dos milers de persones que participen al Fòrum, hi ha la important tasca amb 780 noies i nois que faran l’experiència de viure i comprendre aquesta realitat, mentre aprenen eines per a transformar-la.

El Fòrum s’estructura entorn 14 activitats sobre temes candents: Les violències a la Universitat, les oportunitats de la paternitat, com afecta als infants la violència masclista, els moviments socials i les violències 2.0.

Treballem en una realitat on continuen assassinant dones com la nostra veïna de Nou Barris d’abans d’ahir. Encara es reprodueixen els rols en la socialització de les nostres criatures i entre la joventut. Hi ha una enorme resistència de les nostres institucions a implementar les seves pròpies lleis i a un canvi profund en les relacions i pactes entre dones i homes.

Hi ha una gran resistència dels homes a perdre els seus privilegis… La cultura imperant és hostatge dels mites de la masculinitat hegemònica. La moral és patriarcal…

Juntes plantem cara a aquesta realitat quotidiana

Com les dones que ens han precedit conreant consciència d’igualtat i llibertat, les dones que fa més de 10 anys que estem impulsant, des de la Plataforma unitària contra les violències de gènere, el moviment pel Dret de les dones a ser lliures, juntes amb les noves generacions, estem convençudes que aquest s.XXI aconseguirem eradicar la violència masclista.

Sí, cada dia generem estratègies de victòria. Guanyarem! Cada vegada som més dones i també homes que volem i lluitem amb més consciencia col·lectiva del canvi. La violència vers les dones ja està mal vista, encara que es normalitzi i es justifiquin moltes de les violències quotidianes.

Les noves generacions pugen amb força per canviar-ho tot i les dones tenen un protagonisme que mira cap un futur on les dones siguem lliures. En un moment en que s’està posant a la foguera tot allò vell que no serveix perquè la humanitat avanci, cremarem també els perjudicis, discriminacions i domini sobre les dones.

Som conscients. Som intel·ligents. Som valentes i fortes. Som creatives i agosarades. Som terra i agiua de somnis i de vida. Som Sol i lluna. Som ciutadanes. Sexe dèbil? Som DONES!

Des d’avui mateix i fins dissabte, al X Fòrum Contra les Violències de Gènere a l’Espai Francesca Bonnemaison. c/ Sant Pere més baix, 7, Barcelona.

Mai ens aturaran!

Leave a Comment

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>