La cassolada augura un vot pletòric el 9N

Les cassoles han tornat a sonar als barris de Barcelona. Onze anys després de l’Aturem la guerra.

A les deu de la nit, entre deu i quinze minuts, ahir la població va expressar als balcons el seu rebuig a la nova prohibició del “nou 9N” per part del govern estatal a través del Tribunal Constitucional.

Catalunya vol votar per existir. Barcelona ho pregona a cop de cassola.

És antidemocràtic votar? Va en contra de la legalitat de la Constitució? Quina Constitució tan maldestre és aquesta del 1978? Sembla un ressò de malson franquista.

L’ANC és qui encapçala i lidera la rebel·lia ciutadana per a poder votar.

Votarem el 9N. Guanyarem.

El govern del país està passant a compartir-se per la societat civil. El carrer vol votar i votarà. El SíSí no està pas disposat a perdre la consulta. Com no es pot fer legalment, segons la Constitució i l’Autonomia catalana-espanyola i el govern estatal, el TC és una titella bipartidista, es farà voluntàriament segons la consciència de legitimitat catalana.

El president Mas i CiU estan entre l’espasa i la paret. Val a dir les prohibicions de la legalitat estatal i la demanda de sobirania i independència de la ciutadania, vehiculitzades a través de l’ANC. “Poseu les urnes”, “El 9N Votarem”, “President, convoqui eleccions en tres mesos”, “Volem un nou Parlament constituït abans la primavera”.

La perspectiva l’ha expressat la Carme Forcadell a la giga V de l’11 de setembre, i a la Plaça de Catalunya el 19O.

El govern de CiU està sense política. La seva arma és resistir-se a convocar eleccions si no hi ha un acord de llista unitària única amb ERC. La popularitat de CiU baixa per moments.

La perspectiva política l’assenyala l’ANC. Eleccions i endavant amb sobirania i legalitat catalana. Llistes unitàries (no obligadament única) amb punts comuns per la sobirania, la independència, pel referèndum ciutadà, i cap a la República catalana.

A cinc dies abans de la Consulta totes les forces polítiques que han donat suport a la consulta han cridat a votar el diumenge 9N.

Fins i tot ICV, per boca de Joan Herrera ha fet el pas del que tant ha dubtat de convocar al vot pel 9N. Herrera s’ha pronunciat per votar Sí/No, tanmateix indicant que a ICV es votarà pel Sí/Sí, pel Sí/No i pel Sí/Abstenció.

El PSC no s’ha atrevit a fer el pas. Només accepten una consulta que sigui legal segons l’estat, la constitució i el govern de l’estat espanyol.

Sí es manté la força i el voluntariat popular per votar el 9N és per la convicció i la mobilització del Sí/Sí. No hi ha altre mobilització significativa a favor de la consulta i tampoc en contra. El que hi ha contra la consulta és la prohibició estatal.

El 9N a votar.

El meu vot pel SíSí. L’acte de les Esquerres pel SíSí va ser eloqüent. Qui empeny per la república catalana és l’esquerra. La guanyarem.

 

Francesc Matas

Leave a Comment

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>