L’Aurora-organització marxista al congrés de Comunistes de Catalunya

Comunistes de Catalunya es varen constituir ahir a La Farga de L’Hospitalet de Llobregat. Entorn del PCC s’han aplegat militància provinent del PSUC viu i activistes d’EUiA. El procés d’unitat comunista te per objectiu un gran partit en el que conflueixin el PCC, el PSUC viu, altres comunistes sense partit i de diferents organitzacions, tots amb la idea de ser el referent del PCE. Comunistes de Catalunya varen acordar una crida per assolir aquesta unitat en els propers dos anys.

141101 congres comuniestes.cat

La mobilització sobiranista catalana, la Consulta, les perspectives de ruptura democràtica amb la independència i la República Catalana, esbiaixen profundament les tendències i organitzacions comunistes, fins el punt d’interferir en el procés d’unitat encetat.

En el Congrés de la Farga no s’ha concretat la mobilització política del nou partit davant del “nou9N” ni de l’endemà, ni les aliances entre les esquerres necessàries per a combatre i foragitar a la dreta catalana de l’hegemonia del poble català pel seu estat i independència.

Entre la població i la base social d’EUiA i de la coalició entre ICV i EUiA, creix el compromís per la Consulta, amb el vot SíSí. Val a dir, Sí a Catalunya com estat, Sí a que sigui independent. Tanmateix el Congrés dels Comunistes de Catalunya ni va parlar ni es va pronunciar sobre quina política desenvolupar.

L’Aurora ha estat convidada a participar i a saludar aquest congrés. L’Aurora ha proposat des del juliol la disposició a ser organització observadora de Comunistes de catalunya. Ho hem fet en entrevistes entre el PCC i L’Aurora, en el comitè d’organització de la unitat comunista, i en el Congrés del PCC de setembre. Ho hem tornat a insistir a La Farga. De moment la unitat entre comunistes encara s’ha d’ampliar molt i segueix essent un objectiu.

Vaig tenir l’honor de fer la salutació al Congrés amb la següent intervenció:

En nom de L’Aurora, organització marxista, saludo calorosament el vostre Congrés. Saludo amb satisfacció que comunistes s’uneixin. Bona via al nou partit.

L’Aurora, organització marxista, us ha proposat en diferents ocasions el ser organització observadora. No hem rebut resposta i insistim en la nostra disposició.

Son moments de confrontació entre Catalunya i l’Estat del Regne d’Espanya.

La corrupció estatal mostra el deteriorament de l’estat, del govern del PP, de la seva vessant autonòmica a Catalunya amb CiU.

2014-11-01 12.24.33

La ruptura democràtica a l’estat, la possibilitat de canvis revolucionaris tenen l’epicentre a Catalunya: en els milions de persones que es mobilitzen per les llibertats i la sobirania catalana.

A mig termini una revolució en les institucions estatals pot començar a Catalunya i estendre’s a tot l’estat.

La rebel·lió sobiranista catalana obre les portes a la revolució espanyola.

La República Catalana pot representar l’inici de la transformació republicana espanyola.

Companys, Companyes, Comunistes,

Perquè avui soc aquí. En aquesta tribuna. En el vostre Congrés. Què ens fa confluir i ens uneix?

La concepció estratègica de República Catalana, la ruptura democràtica, un projecte constituent a Catalunya, els diversos projectes constituents a l’estat, la convicció de que volem i necessitem els i les nostres germanes i germans de classe treballadora arreu de l’estat, la confluència entre federalistes, sobiranistes i independentistes.

Ens uneix l’estratègia política.

Per això hem format part compromesos de les grans mobilitzacions del nostre poble. Per això he estat amb Joan Josep Nuet a la Plaça Catalunya defensant l’íntima unitat entre el fet nacional i el factor social. Mentre l’ANC exigia que es convoquessin eleccions en tres mesos.

La República Catalana, per constituir-se i existir, ha de proclamar la seva capacitat sobirana i, per tant, la seva independència.

La independència no és la corrupció dels Pujols de CiU, ni la tangentòpolis del PP de Rajoy. La independència és el fet sobirà de ruptura democràtica, de separació de la Constitució de 1988 i de l’estat del Regne d’Espanya.

No volem aquesta Monarquia.

No volem aquesta Constitució de 1978.

No volem aquest govern del PP, amb el suport del PSOE, ni el govern de CiU.

Volem una Generalitat lliure i social.

Companys, companyes, comunistes, volem Revolució! volem Llibertat! i volem Dignitat social!

Francesc Matas Salla

L’Hospitalet de Llobregat, 1 de novembre de 2014

Leave a Comment

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>