Comunicat de condemna a l’exhibició feixista al Parlament

El passat 12 d’octubre a Barcelona els partits unionistes (PP, UPyD, VOX i Ciutadans) es van concentrar a la Plaça Catalunya per mostrar la seva posició radicalment contrària al Dret a Decidir amb els qui ahir van fer la salutació feixista.

La banalització del feixisme, del nazisme i del franquisme és una constant dins del Règim monàrquic del 78. Pràcticament ho veiem cada dia en el debat polític especialment en relació al procés sobiranista que té en el Dret a Decidir de Catalunya el seu epicentre, però si només reflexionem una mica el veurem en com l’Estat ha impedit i ofegat qualsevol política, per tímida que sigui, envers la recuperació de la memòria històrica, les fosses comunes dels afusellats republicans, l’assessinat de Garcia Lorca, el símbols feixistes a molts carrers, ciutats i casernes…

El passat 12 d’octubre a Barcelona els partits unionistes (PP, UPyD, VOX i Ciutadans) es van concentrar a la Plaça Catalunya per mostrar la seva posició radicalment contrària a una consulta que permeti a la ciutadania de Catalunya decidir sobre la seva relació amb la resta de l’Estat. Van punxar en una impossible comparació amb la V de l’11 de setembre. Han perdut la batalla política i només els empara la raó d’Estat per sobre la democràcia. I es van concentrar conjuntament amb organitzacions de signe clarament autoritari, fins i tot feixista com PxC, Casal Tramuntana, España en marcha, Movimiento 12O… que exigeixen des de la suspensió de l’autonomia, fins l’entrada de l’exèrcit. El 12O van conviure fraternalment. Cap voluntat de PP, C’s o UPyD de desmarcar-se’n.

Això explica el que ahir va passar al Parlament de Catalunya. El PP va convidar a la tribuna diversos representants d’aquets partits o moviment, alguns clarament feixistes, a la sessió on C’s i PP van intervenir per posar tota la pressió contra el 9n, totes les pors i amenaces… Normal, tenen demofòbia i l’amaguen rera la Constitució, les lleis… la incapacitat de donar una resposta democràtica a la voluntat majoritària del poble de Catalunya ha decidir el seu futur, a exercir el dret a decidir inclòs el dret a decidir sobre la seva independència.

Desprès d’acompanyar amb una actitud bronca les intervencions de C’s i PP, van fer-se expulsar desprès de tres advertències. En aquest moment, al marxar de la Tribuna, entre crits de “Viva España” un d’ells, va aixecar el braç fent la salutació feixista, com pot veure’s a la fotografia.

No és gens casual doncs que el PP s’hagi negat a condemnar-ho. Mai no ha condemnat el franquisme!! No només això sinò que va voler comparar-ho a l’ANC en un acte intolerable de banalització del feixisme que arreu d’Europa seria simplement, no només il·legal, sinóabsolutament reprovable socialment.

En resposta, des de les bancades de l’esquerra s’elaborar el comunicat que tot seguit reproduïm:

 

Comunicat conjunt de CiU, la CUP-AE, ERC, ICV-EUiA i PSC de condemna a l’exhibició feixista d’avui al Parlament

Davant dels fets ocorreguts avui a l’hemicicle del Parlament de Catalunya protagonitzats per un dels convidats del Partit Popular que en haver estat expulsat per la Presidenta del Parlament ha efectuat la salutació romana al crit de “Viva España” corejat pels aplaudiments d’altres, els grups de CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i CUP volem mostrar la nostra indignació i el nostre rebuig a aquesta exhibició de simbologia feixista.

La salutació romana va ser recuperada per Mussolini convertint-la en un model per a la salutació nazi i va ser utilitzada durant les dictadures feixistes a Alemanya i a Espanya. També actualment la continuen utilitzant els grups feixistes a Espanya i a Catalunya.

Per aquest motiu manifestem la nostra preocupació demanant alhora que aquest no sigui un episodi insignificant per a la nostra societat ni per a les nostres institucions i que tant el Govern de la Generalitat com la Mesa del Parlament prenguin les mesures oportunes davant dels fets. Així mateix exigim que el grup del Partit Popular, que ha estat qui ha convidat aquests senyors al Parlament, condemni aquesta exhibició feixista de forma clara i contundent.

Manifestem el nostre malestar i la nostra intranquil·litat per la proliferació d’agressions i exhibicions feixistes al carrer i a les institucions arreu d’Europa i fem una crida a la societat i als partits polítics per continuar treballant en espais unitaris com ho és Unitat Contra el Feixisme i el Racisme a Catalunya per eradicar el feixisme.

Feixisme mai més, ni aquí ni enlloc!

Leave a Comment

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>