L’unionisme punxa de nou

La Plaça Catalunya va restar mig plena, ahir 12 d’octubre. La crida de la SCC, PP, C’s, UPyD, i dels ultres més obertament fascios i nazis, va tornar a fer fallida per tercer any consecutiu.

Res a comparar amb el 15 M o amb la immensa marea per la Consulta 9 N o per la Independència.

Facin bé els comptes senyors de la Guàrdia Urbana. O resultarà que en un exercici de realisme màgic, aquesta plaça insigne s’encongeix o s’allarga com si fora un xiclet segons l’ ideari de qui l’ocupi.

Les organitzacions i sentiments identitaris contraris a la Consulta 9 N no aconsegueixen volada malgrat el suport incondicional de l’estat.

Els crits de “Catalunya és Espanya”, “Som tant catalans com espanyols”, “No a la Consulta” i “No al separatisme”, “Unitat de la pàtria”, apleguen poca ciutadania a Catalunya. La majoria silenciosa no mou petja. Potser si es permetés votar com quelcom normal aquesta ciutadania donaria una sorpresa a uns o altres.

L’unionisme està en hores baixes. La unitat d’obligada unió amb el Regne d’Espanya, amb la Constitució de 1978, i amb el govern estatal del PP, malgrat el suport nacional espanyol que li fa el PSOE, no és gens popular a Catalunya.

L’Esquerra Federal pot bramar sobre la legalitat constitucional, o contra els poders econòmics de Catalunya, contra el corrupte Pujol. Fracàs. Ni cas.

El federalisme d’esquerres es troba subsumit per uns portaveus i uns referents que fan un tuf ranci terrible a unitat imposada ben poc democràtica.

El federal unionisme contra la independència és una crida que no te ressò ni s’escolta per part del poble català.

És palès que el No a la Consulta, fa sorgir de la caverna les posicions més antidemocràtiques i dictatorials.

Les concepcions pan-ibèriques i pan-europees de perspectiva coherent, comencen per defensar la sobirania de cada poble i nació, per poder establir les condicions socials i polítiques de convivència futura, conjunta en igualtat, amb respecte de cada poble component.

Leave a Comment

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>