Una V per la sobirania catalana, lliure i social

Tothom a la V multitudinària per Votar i Guanyar a la Consulta del 9 de novembre.

Avui, la població de Catalunya mostra als pobles de l’estat espanyol, d’Europa i del món, que l’anhel de sobirania i de llibertat és potent i vital. Ara és l’hora!

La classe treballadora, el sindicalisme i l’esquerra catalana són les primeres interessades en la llibertat del poble de Catalunya. Escòcia dins d’Europa pot votar en Referèndum. Catalunya ha de garantir poder votar a la Consulta del 9 de novembre. El Regne d’Espanya no té legitimitat per bloquejar aquest dret a votar, emparat amb una llei constitucional de 1978 que nega tota nació diferent de l’espanyola.

Serà el quart any que entre un milió i més de milió i mig de persones es mobilitzen per «Som una Nació», «Nosaltres decidim», «Llibertat i Nou estat a Europa», «Cap a la Independència», «Ara és l’hora» per Votar en la Consulta.

La força d’aquesta mobilització obre una oportunitat de ruptura amb el règim monàrquic.

No tot són flors i violes quan l’estat es blinda contra la consulta i el dret de vot català, amb l’acord entre el PP i el PSOE, també amb UPyD i C’s. Tampoc contribueix al procés d’aconseguir el vot i la llibertat, les retallades destructives del govern de CiU, uns Pressupostos que colpeixen a la població treballadora i que fan anar enrere el país.

La corrupció de la família de Jordi Pujol, plana sobre les elits econòmiques catalanes i espanyoles, fruit que el procés per fer la Consulta ha trencat el pacte de silenci de les grans fortunes, empreses i bancs.

Cal preparar-se des de totes les entitats del país, des dels barris i pobles, des de les empreses, per assegurar que President, Govern, Parlament i partits, compleixin amb la «Declaració de sobirania i el dret a decidir del poble de Catalunya» del propi Parlament: «El poble de Catalunya té, per raons de legitimitat democràtica, caràcter de subjecte polític i jurídic sobirà».

El Tribunal Constitucional que va suspendre la reforma de l’Estatut està preparat, a instancies del govern de l’estat, per suspendre la Consulta del 9 de novembre.

L’èxit de la V d’avui, dóna suficient legitimitat per defensar el bon desenvolupament d’una legalitat democràtica catalana sobirana que permeti fer la Consulta i votar. Construir i acatar la legitimitat i legalitat catalana obliga a desobeir, desacatar i a la rebel·lia vers una prohibició de la Consulta per part del Tribunal Constitucional.

L’èxit de la V multitudinària pretén forçar que Govern i Parlament assegurin les urnes als carrers el proper #9N2014 amb totes les condicions democràtiques de sobirania catalana.

L’estat espanyol més que fort és anquilosat, conservador i reaccionari. És un estat molt feble econòmicament, amb una crisi política profunda, amb el col·lapse de les autonomies, el trencament del règim bipartidista entre el PP i el PSOE, amb una Monarquia sense popularitat, on aflora la corrupció per arreu. El regne d’Espanya és perjudicial per a la població espanyola, catalana i per a tots els pobles.

Acaronar el no fer la Consulta, per acceptar acatar la suspensió del TC i bloquejar el procés de sobirania i legalitat catalana, és el que pot trencar aquesta societat i partir el poble de Catalunya. El SíSí a la Consulta és coherent per consumar la ruptura democràtica i alliberar-se del règim monàrquic.

Amb el poble català -tothom que viu i treballa a Catalunya, vingui d’ón vingui-, l’esquerra treballadora revolucionària contribuïm al país que volem amb l’estratègia de fer camí constituent vers una República Catalana, lliure i social. Una República sobirana que en igualtat pugui decidir les relacions adients per fomentar una Federació o Confederació lliure de les Repúbliques Ibèriques i d’Europa.

 

Avui guanyem la Consulta

Volem Votar. Volem Guanyar. Volem una Catalunya lliure i social

COMMENTS

Leave a Comment