Inscriure’s a la “V”

Som a dues setmanes de l’Onze de setembre, amb la fita d’omplir de gom a gom la Diagonal i la Gran Via de Barcelona amb la V multitudinària des d’arreu de Catalunya.

La gran batalla política a Catalunya és l’exercici del dret a l’autodeterminació: poder decidir el proper 9 de novembre i obrir un procés constituent per discutir i establir quin és el país que volem.

Que s’aconsegueixi fer la consulta, votar i vèncer, o que es bloquegi o s’ajorni aquest fet democràtic, afectarà profundament al futur de Catalunya i el de l’estat del Regne d’Espanya.

Res podrà seguir igual. Ni per les forces que es comprometen amb la llibertat i sobirania de Catalunya, ni per les que, com el PP o el PSOE, ja han decidit elles per la ciutadania que convé més seguir amb aquest estat i Constitució 1978.

Ara és l’hora de preparar la mobilització popular, i de la gent treballadora en particular, per empènyer el procés cap a una república catalana lliure i social que passi comptes amb qui s’ha enriquit a costa del treball d’altres, entre ells els Pujol. La consulta del 9N es comença a decidir amb la V de l’11 de setembre.

La V ha de ser una de tots i totes, per tant, és fonamental el compromís participatiu de la població treballadora. Junt amb la samarreta vermella i la groga cal portar les reivindicacions que donen sentit al país a construir.

El millor argument per les opcions indecises, les que es refugien en que no va amb elles la llibertat democràtica de Catalunya, les que inclouen sentiments nacionals diferents, les juristes constitucionalistes, serà la força d’una V indiscutible popular i massiva.

La V és la que pot mostrar que la consulta es farà perquè la ciutadania mobilitzada vol votar i decidir, malgrat la negativa estatal, així com dels partits unionistes.

Cal que cada persona s’inscrigui a la V a la web Araésl’hora -de l’ANC i Òmnium Cultural-. Convé fer-se voluntari i voluntària de la campanya per la consulta, per assegurar que la força de la mobilització és qui segueix portant la iniciativa.

La classe obrera catalana amb l’esquerra de Catalunya s’ha de posar de capdavantera de la consulta perquè la població pugui decidir, i decideixi.

És hora d’obrir la possibilitat d’una ruptura amb la Constitució de 1978 i superar l’autonomisme coronat. És hora, des dels municipis, d’alçar la bandera sobirana catalana republicana. És hora de fer via per una República Catalana. Agermanats amb els pobles de l’estat espanyol i d’Europa des de la Federació o Confederació de Repúbliques Ibèriques.

Anem a omplir la V aquest 11 de setembre per aconseguir fer la consulta amb la legitimitat i legalitat catalanes adients.

COMMENTS

Leave a Comment

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>