Resultats de les primàries d’EUiA

Les primàries d’EUiA obren una nova etapa: ha guanyat la política per la ConsultaRepública Catalana i Processos constituents.

El passat 22 de febrer, amb un suport del 70%, el Consell Nacional d’EUiA decidia la realització d’un referèndum al conjunt de l’afiliació per validar l’acord de la primera persona –Gerardo Pisarello- per encapçalar els noms d’EUiA a la llista a les europees i, procés de primàries per als següents llocs de la llista.

Les primàries d’EUiA, del darrer cap de setmana de març, han estat intenses i positives. L’afiliació ha incrementat en un 50% la participació respecte l’anterior consulta, arribant al 48,69%. La candidatura Alternativa Constituent per Europa ha obtingut el 62,04%, Confluència per Europa el 32,22% i 5,72% vot blanc.

Han estat un element de clarificació política respecte a la Conferència sobre un Procés constituent per Catalunya del novembre passat i el camí realitzat des de la 6a Assemblea d’EUiA l’1 de juny del 2012.

Els diàlegs i debats d’aquests dies han demostrat la conveniència de les primàries, doncs han permès una bona clarificació de propostes i perspectiva política adoptades:

Nou espai català d’esquerres. Confluència amb altres espais en igualtat de condicions amb l’activisme social en el sentit de l’Assemblea Oberta “Ara és demà”.

Consulta “Si o Si”. República Catalana, lliure relació amb els pobles d’Europa, ibèrics i d’Espanya.

Relació d’acord fratern entre EUiA i IU des de la sobirania i independència d’ambdues. Interdependència de la política a Catalunya, Estat del Regne d’Espanya, la Unió Europea i Europa.

La idea de desvincular la política europea, cap a Europa, de la política catalana a Catalunya, ha quedat superada pel concepte de processos constituents a Europa, Espanya i a Catalunya amb la necessitat de ruptura democràtica en els tres espais.

També quan han aparegut preguntes com: Es podria acceptar una Europa sense incloure el procés sobiranista català i la República Catalana? Com es podria concebre una estructuració europea democràtica sense la ruptura i la desobediència amb l’estat del Regne d’Espanya i la Constitució del 78?

L’Aurora hem recolzat, compromès i participat en la candidatura Alternativa constituent per Europa, formada per un equip plural que ha aconseguit situar les propostes polítiques i obrir un compromís de futur que dóna força i obre una nova etapa per EUiA.

Ara, cal treballar per la candidatura d’aliances entre IU, EUiA, ICV, AGE-Anova i altres organitzacions, de la qual formem part, perquè sigui ben present a Europa, inclosa una eurodiputada d’EUiA, la sindicalista Núria Lozano.

Leave a Comment

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>