Pel dret a la mobilitat: Tarifes socials pel transport públic

L’augmentar del Transport Públic abus éS i clarament injusta Amb la Majoria de la gent. Joe Cada cop Més persones ESTANT excloses enviats del Dret a la Mobilitat. És injust Que l’àrea metropolitana de Barcelona Tingui el precio dels mes d’transport de cotxes d’Europa i Alhora el Salari Mínim més Baix.

És Que injust el director d’una multinacional pagui el Mateix Que importació sense aturat de llarga Durada i Que ha esgotat la prestacions d’Atur AMB farcits al Seu Càrrec.
No és gens d’estranyar Que els mobilitzacions contra l’augmentar l’precio del transport no s’aturin i comptin AMB cop mes Cada soporte socials Perquè es faci marxa enrere 1 aquest augmentar, que és un Abús de Poder.I és Que cantin a els Números: l’Augment des Del 2010 aletes dalt el 32% en Alguna de les català targetes.Si afegim a els augmenta dels Subministraments Basics aigua com, llum i gas, la vida de les famílies Moltes són CADA cop Més insuportables.És Imprescindible Que l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) facilitar Una tarifa col perque socials · lectius Especialment Vulnerables com el de les persones aturades i en situaciò d’Precarietat laboral o social a les famílies nombroses i / o monoparentals perque no quedin exclosos de l ‘accés al transport.Estem en una situació d’emergència socials, a els s’apugen precios, a els Salaris baixen, s’esgoten a els subsidis i la pobresa augmenta. La pobra de Barcelona (1.002.441) ja quasi duplicació la benestant Barcelona (613.000), sense el 26% “oficialment” de la Població ja és pobre i el 52% dels joves està a l’Atur, A Una Catalunya no parin de Créixer els desigualtats.

El governar Mas i l’Ajuntament de Barcelona no podin Seguir Vivint és la insensibilitat i socials de han d’ampliar la bonificació Que s’aplica a les persones Que cobrin el subsidia cap contributiu de 400 € i AMPLIAR-ho-com una mínima a les Que a els Seus persones Ingressos són inferiors a 1,5 vegades l’SMI. AQUESTA bonificació representació sense Descompte de prop d’un 80%; però s’aplica 01:00 Tant POCA gent Malgrat la crisi Que, Segons la pròpia ATM, l’any pasado nomes va representar el 0,15% del total de recaptat, 692.363,48 euros.

És CERT Que el Govern de l’Estat ha reduit considerablement els Seves Aportacions a l’ATM; però aixó no és Excusa perque l’ATM és negui 01:00 reinvertir a els 25M € Que preveu AMB l’augmentar l’precio del transport en unes Tarifes socials i Que empreses Públiques O que actuïn per concessio Pública a els Directius Cobrin uns sous desorbitats mentre cop Més i més CADA gent és Qaida exclosa de l’accés a l’TRANSPORT PÚBLIC.

De la mateixa manera Que Existeix la T-12 per un Menors Nens de 12 anys, calç estendre-ho i fertilit-ho d’acordar AMB el SEU nivell de renda AMB Una tarifació socials i per Abonaments AMB tarifa plana 1 precio reduit, que un més tindria l’Efecte de Fomentar i fermentació Créixer el Nom d’usuaris. La Política de precios de l’ATM, sentit feta Tenir Compte en els Necessitats de la Majoria, sembla Dissenyada per fermentació Més Econòmic privat transport el, en cotxe o moto, que el TRANSPORT PÚBLIC. Sense Còctel insostenible ambientalment i social de l’Sistema actual és.

No pot el servei Que governi Mas (amb el soporte d’ERC), l’Ajuntament de Barcelona i l’ATM (Dirigida per CiU i PSC) és rentin els mans il ‘única Iniciativa social Basada en el bèl comú, que S’HA Posat en pràctica va seguir la T-11 perque Entre a els Usuaris del transport público s’abareteixi el Bitllet. Per més de sabre ne:  http://t11targeta.blogspot.com.es/

Sigui va seguir com, la FAVB, la CONFAVB, la PTP, Stop Pujades Transport … juntament AMB Milers De Ciutadans Seguirem Fent protestis i denunciant els Conseqüències de les politiques neoliberals, aletes Que l’ATM modifiqui l’s’incrementen de Tarifes de 2014 i és possible Dret a l’Ús del públic El transport al centre de les Polítiques Socials.

Leave a Comment

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>