Estratègies amb ulls de dona

Estratègies amb ulls de dona

Davant de les desenes de dones mortes cada any i la xacra social que representen aquesta violència i les desigualtats que seguim afrontant, un repte fonamental és teixir estratègies unitàries. El IX Fòrum contra les violències de gènere pot ajudar.
18 de Noviembre de 2013
Estratègies amb ulls de dona

Davant de les desenes de dones mortes cada any, davant la xacra social que representa la violència vers les dones i les desigualtats que seguim afrontant, un dels reptes fonamentals és aconseguir estratègies unitàries entre els diferents col·lectius de dones, així com entre les dones i els homes.

Les dones han de ser capdavanteres en la conscienciació del conjunt treballador i de la societat respecte aconseguir una igualtat real, per la que és absolutament necessari resoldre i acabar amb la violència masclista. L’agressió persistent a les dones per part dels homes és una xacra patriarcal completament inserida en el sistema social i polític capitalista.

L’intercanvi d’experiències, junt amb la reflexió col·lectiva, és l’objectiu del Fòrum anual contra les violències de gènere. Aquest any és la novena edició de Catalunya i la sisena de l’europeu. És un espai de referència en que s’apleguen des de escoles amb noies i nois de 16 a 18 anys fins al teixit social i la ciutadania interessada i compromesa.

Així com sorgeixen el que s’anomenen marees de moviments sectorials amb molt d’èxit, hem d’aconseguir una immensa marea lila, feminista, que aplegui el sector més conscienciat i ideologitzat de les dones, junt amb la gran majoria formada per les dones treballadores i les mestresses de casa.

Van prenent força col·lectius de dones joves molt compromeses que cerquen el seu lloc en la lluita de les dones. La seva frescor i entusiasme revolucionari, ens cal inserir-la en la forja d’aquesta marea que hauria de colpir i mobilitzar a l’immens potencial que representen les dones. Els lemes de “la revolució serà feminista o no serà”, o el de “la revolució serà amb les dones o no serà”, poden ser complementaris si els enfoquem en contra dels poders econòmics i polítics capitalistes i el poder masclista patriarcal.

Ni un pas enrere, aturem el masclisme!

Així es presenta el IX Fòrum contra les violències de gènere que es celebra a l’Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona els dies 21, 22 i 23 de novembre.

Convé participar i debatre on estem i quines estratègies ens dotem per eradicar la violència de gènere de la societat patriarcal, a Catalunya i arreu.

Leave a Comment

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>