Ni un pas enrere, aturem el masclisme!

Ni un pas enrere, aturem el masclisme!

La violència de gènere és un problema de salut pública i la prevenció entre la joventut és clau per frenar-la. Conclou el IX Fòrum contra les violències de gènere, que enguany ha tingut com a lema “‘Ni un pas enrere, aturem el masclisme!”
30 de Noviembre de 2013
Barcelona, 24 de novembre de 2013

La violència de gènere és un problema de salut pública i la prevenció entre la joventut és clau per frenar-la.

 

Conclou el IX Fòrum contra les violències de gènere, que enguany ha tingut com a lema ‘Ni un pas enrere, aturem el masclisme!

Més de 1200 persones, incloent-hi 700 estudiants de secundària, han participat durant tres dies al IX Fòrum contra les violències de gènere, que s’ha celebrat durant els dies 21, 22 i 23 de novembre a l’Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona.

Tallers participatius i taules rodones han servit per reflexionar sobre el punt en què es troba ara mateix la lluita contra la desigualtat i les violències de gènere, enteses no només com les agressions físiques i psicològiques que infringeixen els maltractadors, sinó també en totes les altres formes de pressió sobre les dones, inclosa la violència institucional i la desigualtat en diversos àmbits.

En aquesta edició s’ha posat l’èmfasi en el retrocés que estan vivint els drets i la protecció de les dones: “amb l’excusa de la crisi econòmica s’estan retallant drets i serveis per a les dones”, afirma Montserrat Vilà, coordinadora de la Plataforma unitària contra les violències de gènere, l’entitat organitzadora del Fòrum. “I les polítiques ideològiques tornen a posar en perill la vida de moltes dones”.

També s’ha evidenciat la importància de realitzar tasques de prevenció entre el jovent, començant per formar al professorat perquè transmetin valors d’igualtat en els centres educatius, i treballar amb les famílies per conscienciar en la importància de l’educació igualitària de nens i nenes. És imprescindible que els i les joves coneguin, respectin i transmetin els valors de les relacions d’igualtat, així com que disposin de les eines per poder identificar conductes abusives des del primer moment.

Durant el IX Fòrum contra les violències de gènere s’ha tornat a fer evident també que el paper dels mitjans de comunicació, tan important en aquest tema, tot sovint es limita a presentar la violència de gènere com un succés puntual, sense analitzar-hi les causes d’un problema d’abast molt més general: la violència de gènere és un problema greu de salut pública, i és necessari poder explicar a la població els factors que la produeixen, i no només els detalls escabrosos dels casos mortals.

COMMENTS

  • I just want to mention I am very new to weblog and seriously loved you’re web blog. Probably I’m likely to bookmark your site . You amazingly have exceptional writings. Thank you for sharing with us your website.

  • I deleted my Blogspot account some time ago. However, I saved the link from the blog and it appears to still be active. I don’t understand what I did wrong. I cannot get to the blog by typing in the original address, but I can by following the link. I want this thing permanently deleted. Can anyone tell me how to do that?.

  • Great day, your blog is full of spam, you should should antispam software, 

  • I’m working on company shopping website that uses joomla as its server (if that’s the correct word). . Someone uploaded files with spaces and apostrophes in the wrong folder and Joomla won’t let me delete them in the usual way.. . How can I delete these files (or edit the file names so that they can then be deleted as normal)?. . I posted this question on the Joomla message board but so far no luck..

  • I am planning to relocate to Australia permanently. Hopefully, my migration procedure will certainly be completed this year as well as I will certainly move in the start of 2011. Can a person recommend some superb sources and blogs concerning making the plans for clearing up in Australia?.

  • Schwab Clever Portfolios invests in Schwab ETFs.

Leave a Comment

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>