Ni un pas enrere, aturem el masclisme!

Ni un pas enrere, aturem el masclisme!

La violència de gènere és un problema de salut pública i la prevenció entre la joventut és clau per frenar-la. Conclou el IX Fòrum contra les violències de gènere, que enguany ha tingut com a lema “‘Ni un pas enrere, aturem el masclisme!”
30 de Noviembre de 2013
Barcelona, 24 de novembre de 2013

La violència de gènere és un problema de salut pública i la prevenció entre la joventut és clau per frenar-la.

 

Conclou el IX Fòrum contra les violències de gènere, que enguany ha tingut com a lema ‘Ni un pas enrere, aturem el masclisme!

Més de 1200 persones, incloent-hi 700 estudiants de secundària, han participat durant tres dies al IX Fòrum contra les violències de gènere, que s’ha celebrat durant els dies 21, 22 i 23 de novembre a l’Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona.

Tallers participatius i taules rodones han servit per reflexionar sobre el punt en què es troba ara mateix la lluita contra la desigualtat i les violències de gènere, enteses no només com les agressions físiques i psicològiques que infringeixen els maltractadors, sinó també en totes les altres formes de pressió sobre les dones, inclosa la violència institucional i la desigualtat en diversos àmbits.

En aquesta edició s’ha posat l’èmfasi en el retrocés que estan vivint els drets i la protecció de les dones: “amb l’excusa de la crisi econòmica s’estan retallant drets i serveis per a les dones”, afirma Montserrat Vilà, coordinadora de la Plataforma unitària contra les violències de gènere, l’entitat organitzadora del Fòrum. “I les polítiques ideològiques tornen a posar en perill la vida de moltes dones”.

També s’ha evidenciat la importància de realitzar tasques de prevenció entre el jovent, començant per formar al professorat perquè transmetin valors d’igualtat en els centres educatius, i treballar amb les famílies per conscienciar en la importància de l’educació igualitària de nens i nenes. És imprescindible que els i les joves coneguin, respectin i transmetin els valors de les relacions d’igualtat, així com que disposin de les eines per poder identificar conductes abusives des del primer moment.

Durant el IX Fòrum contra les violències de gènere s’ha tornat a fer evident també que el paper dels mitjans de comunicació, tan important en aquest tema, tot sovint es limita a presentar la violència de gènere com un succés puntual, sense analitzar-hi les causes d’un problema d’abast molt més general: la violència de gènere és un problema greu de salut pública, i és necessari poder explicar a la població els factors que la produeixen, i no només els detalls escabrosos dels casos mortals.

Leave a Comment

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>