Retallar els drets a les dones es fer-ho a tota la societat

Retallar els drets a les dones es fer-ho a tota la societat

El retrocés que el PP vol imposar a les dones és la involució més gran que hi ha hagut a Europa, tant que fins i tot col·lectius feministes s’estan mobilitzant per recollir signatures entre càrrecs electes dels diferents països per aturar-ho.
20 de Enero de 2014
El Consell plenari del districte del mes d’octubre, va aprovar amb els vots favorables d’ICV-EUiA, PSC, CiU i UpB i en contra dels del PP, una declaració institucional davant de la reforma legislativa anunciada pel ministre Ruiz Gallardon, en la que manifestava la seva “..la més rotunda oposició a una reforma que suposa un retrocés en matèria dels drets de les dones que atempta contra l’autonomia reproductiva de les dones i situa a l’Estat espanyol a la cua dels països europeus en matèria de drets sexuals i reproductius”.

En el darrer consell de ministres de desembre, el ministre Ruiz-Gallardón posava sobre la taula la seva reforma de la llei sobre la interrupció de l’embaràs. L’excusa és que el PP ho portava en el seu programa electoral. Es tracta d’una proposta per acontentar els sectors més reaccionaris de la societat i de l’església catòlica.

El mateix dia 20 de desembre, des de les diferents xarxes feministes i col•lectius d’esquerres a Catalunya i d’arreu de l’estat es va donar una primera resposta de rebuig a la reforma, que durà el nom de “Ley de Protección de la Vida del Concebido y de los Derechos de la Mujer Embarazada” i és tan restrictiva que no sols desapareix la llei amb terminis sinó que tampoc permet la interrupció de l’embaràs en casos de malformació del fetus ni tampoc si la dona ha estat víctima d’una violació (passades les 12 setmanes).

Amb aquesta reforma es conculquen greument els drets de les dones. Retrocedim més de 40 anys!

La cosa és tan grossa que fins i tot col•lectius feministes d’arreu d’Europa s’estan mobilitzant en favor de les dones i en contra de la reforma del PP. També s’estan recollint signatures entre càrrecs electes dels diferents països com pressió cap el govern espanyol. Si s’arribés a aprovar aquesta reforma, seria el primer cop a Europa que una llei legisla retallant drets, és a dir, fent marxa enrere en drets assolits anteriorment.

El Parlament de Catalunya també es va manifestar en defensa de la Llei d’interrupció voluntària de l’embaràs, vigent, en contra de la seva reforma i fent propostes com la d’accelerar la legislació en favor d’una llei catalana d’interrupció d’embaràs, drets sexuals i educació i prevenció. Cal recordar també que a Catalunya, és la Generalitat qui te competències en matèria de salut i sanitat.

Caldrà donar més passos en la defensa dels drets de les dones (dret al propi cos! …i més). Caldrà fer el seguiment de que aquests no es conculquen tampoc aquí, i si cal fer insubmissió a la nova llei, s’haurà d’organitzar.

Comparteixo la consigna “Si ens toquen a una, ens toquen a totes!” i també “Si retallen els drets de les dones, ho fan als de tota la societat!”.

Leave a Comment

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>