En defensa de la radiotelevisió pública

En defensa de la radiotelevisió pública

Milers de manifestants van omplir els carrers de Madrid contra l’ERE a TeleMadrid i en defensa de les radiotelevisions públiques com un servei i un dret de ciutadania, denunciant la manipulació i corrupció de models com Canal 9 al servei del poder
Milers de manifestants en defensa de la radiotelevisió pública, un any després dels acomiadaments de Telemadrid

Un any després del brutal acomiadament a cop de burofax de més de 860 treballadors de Telemadrid, més d’un miler de persones, treballadores i treballadors de Telemadrid, d’altres televisions públiques, com RTVV-Canal 9, tancada recentment de manera injusta i dictatorial, TV3, Canal Sur i RTVE, així com ciutadanes i ciutadans de Madrid, de les marees de sanitat i educació, han sortit al carrer per reclamar al centre de Madrid, a la calle Mayor i la Puerta del Sol, el dret de les treballadores al seu lloc de treball, a la readmissió a Telemadrid i RTVV, a tornar a fer la seva feina d’informadors i comunicadors a la ciutadania.

La marxa ha estat convocada pels Comitès d’Empresa de Telemadrid, Onda Madrid i l’ens públic RTVM, així com CCOO, UGT i CGT i ha comptat amb la participació de membres destacats del PSM-PSOE, d’IU, d’EQUO i altres forces polítiques i de moviments socials i marees ciutadanes.

La protesta ha denuncia
t l’ERE il·legal a Telemadrid, el tancament a cop de decret de RTVV, ha reclamat un cop més uns mitjans de comunicació públics, de qualitat i al servei de la ciutadania, sense manipulació. S’ha denunciat la corrupció dels dirigents autonòmics de Madrid i el País Valencià, Ignacio González i Alberto Fabra, el seu lligam a la trama Gürtel i la relació de la reivindicació dels treballadors de les RTV públiques amb la lluita per una sanitat i educació pública i contra la Reforma Laboral.

A l’arribada a Puerta del Sol, final de la manifestació, la presidenta del Comitè d’Empresa de Telemadrid, Teresa García, ha llegit un manifest en defensa de la readmissió de totes les treballadores i treballadors de Telemadrid i en defensa de la radiotelevisió pública.

També s’han dirigit al públic, el president del Comitè d’Empresa de RTVV, Vicent Mifsud i el membre del Comitè d’Empresa de TV3 i coordinador de l’assemblea de Mitjans de Comunicació d’EUiA, Jordi López Santín.

Intervenció de Jordi López Santin http://www.youtube.com/watch?v=ctgo_JMkE-g&list=UUkRQ520kfcr5lcaUmQZ8UWQ a la manifestació contra els acomiadaments a TeleMadrid i RTVV valenciana.

 

L’acte ha acabat amb una intervenció de la Plataforma en Defensa de la Cultura i un breu concert.

Leave a Comment