Gràcia: Avortem la contrareforma

Els carrers de la Vila de Gràcia va marxar una manifestació «Avortem la contrareforma». La convocatòria va comptar amb el suport de diferents entitats socials i polítiques, entre elles EUiA de Gràcia i de L’Aurora.

Dissabte 18 de gener pels carrers de la Vila de Gràcia va marxar una manifestació que sota el lema “Avortem la contrareforma” va partir de la Plaça de la Virreina fins el Jardinets del Passeig de Gràcia. La convocatòria, va ser una iniciativa de l’Assemblea de Dones Feministes de Gràcia, va comptar amb el suport de diferents entitats socials i polítiques de la vila.

La marxa que s’inicià amb pluja i paraigües oberts va comptar amb la participació d’unes cinc-centes persones que s’anaven afegint així la marxa recorria els carrers del barri. “Dret d’avortament lliure i gratuït”, “Fora els rosaris dels nostres ovaris”, “les dones parim, les dones decidim”, … Amb una participació molt variada, amb dones de totes les edats, però amb les joves duent la veu cantant.

Plaça de la Virreina, plaça del Diamant, plaça de la Vila… aturada i lectura del manifest. Una de les activitats proposades va ser anar penjant cintes liles per arbres i reixes per tot el recorregut.

La manifestació va cloure a Passeig de Gràcia amb Diagonal, i aquesta va restar tallada una bona estona, mentre es tornaves a fer sentir les diferents reivindicacions i propostes, també la de desobediència civil perquè no es pugui aplicar la contrareforma.
Com es va anunciar al final de l’acció, la manifestació és el tret de sortida d’una campanya a Gràcia contra la reforma de la llei de despenalització de l’avortament. Companys i companyes de L’Aurora varen participar doncs considerem important la defensa dels drets de les dones. La seva agressió ho és a tota la societat.

És una bona iniciativa, aquesta, de respondre de manera descentralitza, també, al dret de decidir de les dones, sobre el seu propi cos i en defensa del dret d’avortament lliure i gratuït.

Manifest i info: http://donesfeministesdegracia.wordpress.com/

Més info:
Article a L’Independent de Gràcia, d’Angels Tomás, “Si retallen els drets de les dones, ho fan als de tota la societat”.

COMMENTS

Leave a Comment