Orgull sobirà i comuner

Orgull de guanyar. Orgull de decidir. Orgull comuner.

En Comú Podem ha capgirat el panorama català. El lideratge de l’alcaldessa Ada Colau amb les confluències obre la perspectiva d’un canvi d’hegemonia política, on l’esquerra social de base municipalista En comú contribueixi i lideri l’execució efectiva del dret a decidir.

Entre un 27 % i un 38 % dels vots ha aconseguit En Comú Podem a les grans ciutats, els seus barris i en molts pobles, amb una mitja del 24,74 % a Catalunya (1/4 part de la ciutadania votant).

Set milions de vots a l’Estat del Regne d’Espanya s’han aplegat entorn de les diferents candidatures que defensen el dret a l’autodeterminació i a decidir de Catalunya: sigui amb un referèndum, un procés constituent, amb la independència, i amb la república catalana.

Emergeix un Grup català propi En Comú Podem, el guanyador en vots i diputats i diputades (12). La confluència emergent En comú mostra capacitat de liderar el sobiranisme popular i social.

ERC (9 diputats/es) supera a Democràcia i Llibertat (CDC/Mas), tot i que es veu superada àmpliament en la clau electoral estatal per En Comú Podem.

Patacada de DiL (CDC/Mas) immensa. L’inici de la refundació de CDC queda llastrada pel bloqueig a que sotmet a JxS amb els tres mesos d’incapacitat per formar govern que concreti la Declaració d’inici constituent. El president Mas queda molt afeblit, a expenses d’obligar i trencar a la CUP perquè renunciï a fer passes de ruptura acceptant una presidència continuista de la dreta catalana.

El PSC segueix la davallada. Cedeix l’hegemonia a les eleccions estatals a En Comú Podem.

La CUP no es va presentar, una part del seu electorat independentista ha optat per defensar el Dret a decidir (Referèndum català) a l’Estat de la ma de Xavier Domènech i Ada Colau.

C’s ha fracassat, no ha aconseguit batre a l’esquerra ni a Espanya ni a Catalunya, l’amenaça de ser primera força s’ha esvaït. La població treballadora ha preferit esquerra social (morada/lila) i roja en comptes del taronja. En Comú Podem ha mostrat com es pot barrar el pas a C’s: una combinació sana i honesta de rescat social i de la sobirania. El PP ha quedat l´últim. UDC foragitada com a les autonòmiques.

El procés català s’amplia per l’esquerra comunera, rupturista constituent, sobiranista inclusiva.

El règim de la Constitució de 1978 del Regne d’Espanya està en situació crítica. Colpejat per la crisi econòmica, col·lapsat per les polítiques econòmiques i socials retalladores, en possibilitat de fragmentació per la fallida autonòmica. El PP guanya respecte les altres candidatures, a costa de retrocedir molt (de 186 a 123 diputats/es, perd 3.650.814 vots), mentre queda en un escenari que no pot formar govern de majoria absoluta ni amb C’s. La inestabilitat parlamentaria i governamental s’ha instal·lat a Les Corts i a la Moncloa.

Al PP, ni aigua. En primer lloc cap vot ni abstenció per Rajoy i el PP. En segon, pla d’emergència social, drets universals i dret a decidir per Catalunya. El tercer, fer efectiu i concret que la ciutadania catalana exerceixi la sobirania i pugui decidir sobre la independència, l’encaix amb els altres pobles i l’estat, i la república catalana.

Els vots a les esquerres no han d’emprar-se per instal·lar a la dreta al govern. Un suport del PSOE a la investidura d’un president del PP seria una traïció al vot ciutadà atorgat. La unitat contra la crisis no pot ajuntar a qui aplica la reforma laboral i a qui està per la derogació d’aquesta reforma laboral.

Promovem la confluència i coordinació amb les esquerres catalanes, espanyoles, basques, valencianes i gallegues per acords d’alternativa social i de processos constituents.

És l’hora de convertir els vots En Comú Podem amb mobilització i compromís de confluència conscient organitzada arreu. La combinació d’En comú i de República catalana, junt al sindicalisme, és una fórmula per fer nou lideratge d’esquerres.

És un èxit democràtic situar el dret a decidir de Catalunya i el referèndum català en la política espanyola, en tant que condició per a la investidura. Alhora hem de saber explicar que no hi ha un context polític suficient que sustenti l’expectativa d’un Referèndum negociat i concedit per l’Estat. El Congrés, el Senat i el Tribunal Constitucional ho negaran, prohibiran i impediran.

És responsabilitat de les esquerres catalanes autodeterministes, sobiranistes i independentistes, ECP, ERC y CUP, establir com executar la proposta referendatària de sobirania no supeditada ni subordinada, ara majoritària, en fets reals i concrets perquè la ciutadania catalana pugui decidir. Vulgui o no ho vulgui el govern de l’Estat i el Rei.

L’Aurora, des d’EUiA i En Comú, forma part i impulsem confluències En Comú Podem, per fer camí de ruptura social i democràtica, procés constituent, república catalana.

Ens cal una gran entesa pel pla de xoc d’emergència social i per fer efectiu el procés constituent amb la concreció de la decisió sobirana ciutadana. En comú podem, ERC i la CUP, inclòs sí el PSC hi estigués disposat, amb la complicitat compromesa del sindicalisme, han d’assumir un co-lideratge d’un procés constituent per una república catalana.

Fem, junts i juntes, En Comú Podem.

Forgem teixit i lideratge comuner per arreu de cada barri, ciutat, poble i poblet de Catalunya.

COMMENTS

 • I just want to say I am just beginner to weblog and definitely savored this website. Almost certainly I’m going to bookmark your website . You definitely come with beneficial article content. Bless you for revealing your webpage.

 • I like the way you conduct your posts. Keep it up!

 • I am struggling with this problem, unknowingly i started importing other person blog posts…………..which i want to disable. Please help me out.

 • I have a business blog through which I offer certain goods and services. It is also a general-information blog, however. I am seeking to move it to another blog host. I know that blogspot offers user-sponsored advertising, but are there any other free blogs that allow something like blogspot’s adsense and/or user-sponsored advertising?.

 • I am very new to website design as I have no prior experience and recognize little HTML. I simply would like to know what the very best software program is to buy to design blogs. I have downloaded and install CS5 Design Costs with Dreamweaver as well as Photoshop, but I recognize this is a little advanced for me and costly!!!. Does any individual have tips of software or ways to develop blog sites and web sites conveniently and cost-effective?. MANY THANKS!.

 • Monetary advisors business is folks enterprise.

 • I have a business blog where I use particular goods as well as solutions. It is likewise a general-information blog site, however. I am looking for to move it to one more blog site host. I recognize that blogspot uses user-sponsored advertising, but are there any other free blogs that enable something like blogspot’s adsense and/or user-sponsored advertising and marketing?.

 • It’s remarkable to go to see this site and reading the views
  of all colleagues regarding this post, while I am also eager of getting experience.

 • I know this web site offers quality based articles and other data, is there any other
  website which gives these kinds of information in quality?

 • Hmm it seems like your site ate my first comment (it was super long) so I guess I’ll just sum it up what I wrote and say, I’m thoroughly
  enjoying your blog. I as well am an aspiring blog writer but I’m still new to the
  whole thing. Do you have any tips and hints for beginner blog writers?
  I’d definitely appreciate it.

 • This design is spectacular! You obviously know how to
  keep a reader entertained. Between your wit and your videos, I
  was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!)
  Great job. I really loved what you had to say, and more than that, how you presented it.
  Too cool!

 • It’s appropriate time to make some plans for the future and it’s time to be happy.
  I have read this post and if I could I want to suggest you few interesting things or suggestions.
  Maybe you could write next articles referring to this article.
  I want to read more things about it!

 • It’s genuinely very difficult in this active life to listen news on TV, thus
  I just use web for that purpose, and take the most up-to-date
  news.

 • I know this if off topic but I’m looking into starting my
  own blog and was wondering what all is needed to get setup?
  I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny?

  I’m not very internet smart so I’m not 100% positive.
  Any recommendations or advice would be greatly appreciated.
  Many thanks

 • This paragraph offers clear idea in support of the new users of
  blogging, that truly how to do blogging and site-building.

 • I was suggested this website by way of my cousin. I
  am no longer positive whether this post is written by means of him as no one else recognize such distinctive approximately my problem.
  You’re incredible! Thanks!

Leave a Comment

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>