Rescat del referèndum

   Tres setmanes pel 20-D amb les eleccions estatals. Es veu que per un rescat social i democràtic és vital foragitar al PP del govern de l’Estat i barrar el pas a C’s. Cal canvis reals que deixin enrere un bipartidisme serf de les polítiques de retallades, del Deute, dels poders financers i de la Troika.
La concepció d’#ElCanviReal de les confluències té la potent aportació d’En comú i En Marea, la força ciutadana que va provocar un canvi governamental en els principals municipis de l’Estat i de Catalunya.
La clau decisivament estatal del 20-D es projectarà del tot sobre la situació catalana. Una perspectiva és la triple necessitat de ruptura social, democràtica i nacional.
Catalunya s’ha convertit en la pedra de toc i en el xoc cabdal entre sobiranies i legalitats, espanyola estatal i catalana amb aspiració republicana.
El desllorigador democràtic de l’impàs en què s’ha situat el Parlament i el govern de la Generalitat, amb el xantatge de CDC i el president Mas, no serà l’Estat que intervé les finances catalanes, o el Tribunal Constitucional que bloqueja tota sortida política amb la lliure decisió de la ciutadania de Catalunya.

Ara bé, el cert és que hi ha una part suficient significativa de la població que confia amb una entesa o mà esquerra des de l’Estat. Potser amb unes forces polítiques governats diferents, diuen.

En aquest context la força de la mobilització unilateral catalana, que implica desobediència institucional i civil, amb pràctica d’il·legalitat constitucional, inclou aquest factor “dret a decidir”, dret a l’autodeterminació, Referèndum.
El candidat d’En Comú Podem, Xavier Domènech, defensa que és possible l’impossible, molt bé, endavant. Afegeix que “la manera de superar el Tribunal Constitucional (és) aconseguir el referèndum“, que la ciutadania catalana ha d’exercir el dret a decidir, que calobrir uns processos constituent tant a Espanya com a Catalunya. Durant l’anomenada transició espanyola a això li deien “ruptura sense fractura”.
La manera de superar tant el bloqueig en què es troba el procés de sobirania, com el de rescat social, el de referèndum o els processos constituents, és la ruptura amb les polítiques actuals, els governs existents, els partits hereus del règim constitucional del 1978 i la “vella política” de servir a qui mana i colpir a la població en general.

En fi, ruptura amb els grans poders econòmics. Impossible? Convenient i necessari!

L’Estat ha segrestat a Catalunya un referèndum legal (i vinculant, el 9N2014). La qüestió del post 20-D serà què fer si, com la legalitat constitucional imposa, se segueix impedint el referèndum català.
La força del canvi real rau en la mobilització. Posem fil a l’agulla. Fem-lo.

COMMENTS

 • I just want to tell you that I am newbie to weblog and really liked this blog. Very likely I’m want to bookmark your blog . You really come with good well written articles. Regards for sharing with us your webpage.

 • Hiya, I am really glad I’ve found this information. Today bloggers publish just about gossips and web and this is really frustrating. A good blog with exciting content, this is what I need. Thanks for keeping this web site, I will be visiting it. Do you do newsletters? Can’t find it.

 • I’m wanting to download some videos from various different sites like youtube, Google videos, and a few other sites for my entertainment at home. I’ve downloaded an extension from Media Converter for Firefox, but I don’t see it anywhere. Can someone recommend an extension to allow me to download online videos?.

 • I am very new to web design as I have no prior experience and also know little HTML. I just wish to know what the best software is to buy to create blog sites. I have actually downloaded and install CS5 Layout Costs with Dreamweaver and Photoshop, yet I recognize this is a little innovative for me as well as expensive!!!. Does any individual have tips of software program or ways to construct blogs and web sites easily and inexpensive?. MANY THANKS!.

 • Schwab Intelligent Portfolios invests in Schwab ETFs.

 • I such as Facebook, yet I despise that their notes section isn’t as enticing as MySpace’s blogs. I’ve recently transferred a blog site from MySpace to Facebook utilizing the “share” icon situated under each blog site … Nevertheless, I do not such as the way it shows up on my Facebook web page. Exist any far better ways to import my blogs?.

 • Incredible! This blog looks just like my old one!
  It’s on a completely different topic but it has pretty much the same page layout and design.
  Superb choice of colors!

 • Greate article. Keep posting such kind of info on your page.
  Im really impressed by it.
  Hey there, You’ve done a great job. I’ll certainly digg it and personally suggest to my friends.
  I’m sure they will be benefited from this website.

 • Good post however , I was wondering if you could write a litte more on this subject?

  I’d be very thankful if you could elaborate a little bit further.
  Kudos!

 • Hi there just wanted to give you a quick heads up and let you
  know a few of the pictures aren’t loading correctly. I’m not sure why but I think
  its a linking issue. I’ve tried it in two different browsers
  and both show the same outcome.

 • Excellent, what a webpage it is! This website provides useful information to us, keep
  it up.

Leave a Comment

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>