Comunicat: Retirada de la imputació al president, vicepresidenta i consellera del govern català pel 9-N

Mas, Ortega y Rigau, president, vicepresidenta y consellera del govern català en aquell moment, han estat citades par tal de declarar com persones imputades per llur participació en l’organització de la consulta popular del passat 9 de novembre, en la que més de dos milions de catalans i catalanes es van expressar per àmplia majoria a favor de la independència de Catalunya.

L’AURORA manifesta la seva incondicional solidaritat amb les tres persones imputades. Es tracta d’un judici polític contra la democràcia, contra Catalunya i el seu poble, que tota persona demòcrata, tota la ciutadania gelosa dels seus drets, tota la gent treballadora hem de condemnar fermament. La judicatura, la fiscalia i el govern espanyol han d’abandonar la persecució de tots i totes els que multitudinàriament vam col·laborar en una acció legítima, l’objectiu de la qual era que el poble podés expressar lliurement la seva voluntat.

Se les imputa per desobediència al Tribunal Constitucional que va prohibir la consulta, i per altres delictes relacionats. Les penes previstes són de presó i inhabilitació. El fet és que les persones imputades van comportar-se amb extrema prudència envers les decisions del Tribunal Constitucional i no van fer més que contribuir a habilitar un canal, encara que precari, vers el que era l’exigència manifesta de la immensa majoria de la població: exercir el seu dret a decidir com a ciutadania d’una nació. Com milions de catalans i catalanes no renunciem al nostre dret a la desobediència civil. L’hem començat a exercir i el seguirem exercint. No ens aturaran.

Amb cinisme o estupidesa, o amb les dues coses al mateix temps, el govern espanyol confessa que va preferir deixar passar les eleccions abans de procedir amb la imputació. Temen amb raó que aquesta acció estengui entre la ciutadania la convicció ja majoritària entre la població de Catalunya de que els nostres drets democràtics són incompatibles amb aquest Estat espanyol i la seva Constitució. I això és el que succeirà.

 

L’Aurora (organització marxista)

30 de setembre de 2015

Leave a Comment

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>