Racisme subjacent

A la matinada de dimecres va morir a Salou en Mor Sylla, un home de 50 anys d’origen senegalès que es dedicava a la venta ambulant, durant un escorcoll al seu domicili per part dels mossos. La comunitat senegalesa de Salou s’ha fet sentir durant aquesta setmana demanant justícia i aturar el racisme diari al qual són sotmesos.

I és que el racisme d’avui en dia, potser més subtil però tan o més perillós, aquell que generalitza i prejutja segons el color de la pell, la procedència o la religió, arribant a la conclusió que necessitem un tracte diferencial. Massa freqüentment es barregen las accions policials davant d’activitats delictives amb el menyspreu, l’abús d’autoritat i l’acarnissament amb les persones migrades.

La convivència entre cultures i orígens diversos s’ha de fonamentar en els drets de les persones. És a partir d’aquesta situació d’igualtat que podem començar a exigir deures. Per això en Mor és la gota que fa vessar el got, és la punta de l’iceberg de les actituds racistes i xenòfobes que les persones migrades viuen a diari.

La igualtat d’oportunitats comença per l’obtenció de papers per regularitzar la seva situació, perquè així no puguin ser víctimes d’abusos a la feina, perquè és així com podem millorar les condicions laborals i de vida del conjunt de la classe treballadora.

És la presa de consciència de la unitat i la solidaritat entre la gent treballadora, entre la qui té més drets adquirits i aquells qui estan en precari o en condicions de semi-esclavitud que pot permetre una convivència plena, una convivència i tracte d’igual a igual.

Cal una investigació ràpida i independent dels greus fets a #Salou. Cal la veritat i el Govern ha de donar exemple de transparència.

Cal abordar la política migratòria a Catalunya, Espanya i la UE, des d’una perspectiva de drets fonamentals on s’acabi amb la fossa comú en la qual s’ha convertit el Mediterrani.

Leave a Comment

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>