Autonòmiques, plebiscitàries o constituents

Les properes eleccions autonòmiques a Catalunya aquest 27 de setembre es realitzaran amb la legalitat de la llei espanyola vigent, dins del règim del 78, les normes imposades pel Regne d’Espanya.

Tot i així, l’impuls d’amples segments de la població mobilitzada per voler decidir fer la independència les situa en clau plebiscitària.

Perquè el Parlament iniciï un procés de ruptura, sobirà i català que faci via lliure a la #RepúblicaCatalana aquestes properes eleccions han d’esdevenirconstituents.

Aquesta ruptura democràtica, la independència, és imprescindible per iniciar un procés constituent, un inici de legalitat catalana que ens permeti avançar cap a la construcció de la República Catalana.

Tota negociació amb l’Estat, que s’ha de fer, hem d’alertar d’antuvi que s’ha estavellat i s’estavellarà amb el mur monàrquic i estatal de la nació única espanyola.

Aquest proper 27-S hi haurà tres llistes sobiranistes. La de “Catalunya Sí que es pot” és vital per incorporar un gran segment de ciutadania de les grans i principals ciutats, Barcelona inclosa, al procés de sobirania i de la República Catalana.

La llista Junts pel Sí, del president Mas (CDC), amb Junqueras (ERC) supeditat, a més d’anunciar la independència cal que es comprometi amb la República Catalana i la ruptura -desobediència- amb la legalitat constitucional del Regne d’Espanya.

La llista de la CUP, Crida Constituent, convé situï la independència i la República Catalana en clau de  canvi d’hegemonia política des de la dreta a les esquerres, comptant amb la gent treballadora i les seves principals organitzacions, els sindicats.

Hi ha unes diferències fonamentals sobre com fer front a l’emergència social entre les tres llistes, en concret davant les polítiques retalladores nefastes del govern del president Mas i CiU/CDC. Alhora les tres llistes han de complir amb la voluntat popular de sobirania, estat independent i República Catalana.

L’Acord d’Esquerres per la República Catalana (AExRC) crida a tots els caps de llista i partits a q l’entesa republicana lluiti per una gran majoria social que executi la voluntat popular ciutadana de sobirania, el dret a decidir, la independència, i el procés constituent de nou estat i de República Catalana.

El 28-S cal un Parlament sobirà que es despengi de l’autonomia del Regne. Amb un govern constituent rupturista republicà liderat per la majoria de les esquerres, amb el suport per procés constituent sobirà de totes les llistes i partits sobiranistes.

Perquè això sigui possible aquestes properes setmanes contribuïm a omplir la Meridiana el proper #11S2015 com a Carrer Major de la República Catalana.

COMMENTS

 • Hello there,

  My name is George, and I was wondering if you would like to have your website netpor.org promoted as a resource on my blog georgemartjr.com ?

  We are updating our broken link resources to include up to date resources for our readers. Our resource links are manually approved as a do follow link.
  If you are interested in having your site included as a resource on our blog, please let me know.

  Thanks for your consideration,
  George

Leave a Comment

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>