L’Acord d’Esquerres per la República Catalana neix per fomentar el compromís amb la causa social i nacional de Catalunya

La presentació a la premsa de l’Acord d’Esquerres per la República Catalana (AExRC: @AcordEsqxRepCat), ahir 3 de juliol de 2015, va gaudir d’una expectativa i participació àmplia, variada i de compromís ferm.

L’acte, realitzat a la seu de CCOO, va congregar a gairebé tota l’esquerra política, sindical (CCOO, UGT, UdP, CGT, CSCI), veïnal i a les Entitats cíviques democràtiques, a destacar l’ANC i Òmnium, amb esment a Súmate.

Teresa Mira, Josep Ferrer, Toni Morral, Francesc Matas Salla, són els portaveus de l’AExRC. Josep Lluís Fernández Molinet el president.

L’èxit es deu a la necessitat d’unitat entre tots aquests actors polítics, cadascun al seu àmbit. Una unitat que ha de sorgir i esdevenir de la proposta i la perspectiva política.

L’AExRC neix precisament per fomentar el compromís amb la causa social i nacional de la llibertat i sobirania de Catalunya. La imatge que expressa la mobilització per la Independència, ha de ser la causa de tot el poble, o si més no de la seva immensa majoria popular.

La recent enquesta del CEO alerta que amb declaracions, inacció pràctica governamental i presidencial per la sobirania constituent, i Pressupostos que colpeixen a la població, es frena el procés de llibertat, sobirania i ruptura democràtica.

Cal canviar els lideratges de la dreta cap una esquerra inclusiva del factor social i del “Sí que es pot”.

A la presentació de l’Acord d’Esquerres per la República Catalana, es va expressar la voluntat de contribuir a que els diferents partits i organitzacions de les esquerres, les entitats democràtiques, es posessin d’acord amb un pla creïble -un Full de Ruta-, conjunt, que entronqués amb el 80 % de la població del país.

Si el 27 S és cabdal, el 28 S serà decisiu per encetar una sobirania amb independència de la legalitat autonòmica constitucional del Regne d’Espanya, o es farà una parodia de l’abraçada de l’ós que les forces republicanes varen fer el 1978 amb els franquistes i el seu règim  reconvertits en monàrquics.

Inici Constituent, Sobirania catalana, República Catalana són el que ha d’enfocar el 28 S. La idea de qui ho pilota està entre les propostes de l’ANC de Parlament o d’Assemblea sobirana catalana, i un govern del procés constituent amb un lideratge basat en els esquerres.

Poso l’esquema de la intervenció de context feta a l’acte.

Hem escoltat a aquest poble, a la seva gent treballadora, per això actuem.

MOMENTS constituents. Som una Nació, Nosaltres decidim.

EMERGÈNCIA social, per la manca d’alternatives a la crisi econòmica. Els Pressupostos de la Generalitat colpeixen a la població del país.

ANHEL de Sobirania i Llibertat. Sense interferències ni dependències de l’Estat i d’altres processos.

CLAM per la Independència.

EXPECTATIVES de Nou Estat dins Europa.

MOVIMENT per Via Lliure a la República Catalana.

SOLIDARITAT d’amics i amigues amb tots els Pobles i Nacions ibèriques i europees, així com amb les organitzacions d’esquerres i democràtiques.

INTERNACIONALS en defensa de Grècia i Syriza.

L’Associació Acord d’Esquerres per la República Catalana és fruit de les necessitats d’aquest temps i del poble de Catalunya.

Som una associació amb el repte de col·laborar amb totes les Entitats, Partits i Llistes electorals de les esquerres. Ens comprometem amb el sa i transparent objectiu de la defensa d’un Inici Constituent i de la República Catalana.

L’esquerra catalana, el sindicalisme i les entitats cíviques, necessiten construir una hegemonia política incloent del factor social, amb el “Sí que es pot“.

La Independència, el Procés de sobirania constituent i la República Catalana, han de serinclusives de l’àmplia majoria social popular ciutadana.

 

Francesc Matas Salla

Leave a Comment

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>