Guirigall d’alcaldables, Ada Colau guanya

Quatre pretendents a alcalde i una alcaldessa disposada en el debat final municipalista de Barcelona, el cap i casal de Catalunya.

Un guirigall d’alcaldables. Ada Colau guanya en elegància, aspecte, aplom i proposta propera veïnal, alhora s’albira un nou temps per a la ciutat de convivència i sostenible.

La cridòria i interrupcions expressaren un preludi de les dificultats i inestabilitat a que s’aboca el consistori. Aflora un tastet dels canvis que pot fer-se a Barcelona segons esdevingui Ada Colau l’alcaldessa o no.

L’efecte Ada, antiga lideressa de la PAH, es va notar que planejava en tot el que deien els i l’alcaldable.

El tothom contra l’Ada va fracassar. Els atacs insistents d’assimilació de  BCN en comú i Ada Colau amb ICV va ser maldestre i va caure al buit. Trias (CiU) i Fernández (PP), fins i tot algú dels altres varen llançar salves d’artifici. El foc es va apagar tot seguit amb la frescor i novella de l’experiència de confluència entorn Ada Colau Guanyem Barcelona en comú.

Amb l’ Hisenda i superàvit o dèficit municipal, en Collboni (PSC) va créixer, es mostrà com un candidat a l’alçada dels reptes barcelonins, malgrat que el PSC perd pistonada per moment. Trias va perdre els papers per primera vegada al debat, i no seria pas l’última. Tot afirmant que Collboni no deia la veritat, vostè explica “una història que no és certa”, però sense demostrar-ho.

El Turisme va ocupar un gran espai. És palès que preocupa i molt. Per uns, poquíssims ans poderosos, per fer uns negocis suculents, inclòs el del gran luxe. Per la immensa majoria del veïnatge com quelcom inabastable que encareix la ciutat i dificulta la convivència del que hi viuen cada dia, tot l’any.

CiU i PP es varen quedar sols defensant els grans negocis, sense poder fer creïble que beneficaven a tothom. Sens gens de convicció en Trias va treure de la màniga un pacte pel turisme, sense saber-ne dir cap element intel·ligible.

150523 alcaldables_debatL’Ada va liderar la reconducció del tema amb la idea de turisme sostenible. Cal una ciutat amb barris en convivència pel veïnatge. S’ha de planificar el turisme, en comptes d’abocar-se a matar la gallina dels ous d’or. Els guanys han de repercutir en els barris i veïnatge. Barcelona augmenta en desigualtats, gairebé al ritme de la sisena marca del món com ciutat.

L’orgull de viure a Barcelona, o és també de que tanta gent vulgui visitar-la. Ans les visites han de permetre equilibrar el gaudir-la, per visitants i sobretot habitants estables.

Trias penós i mentider, maldestre amb un llenguatge impropi, de perdre els papers. “Vostè ho emmerda tot i no ha de ser així”, va etzibar Trias a Ada Colau. Una expressió matussera i prepotent, ben lluny de la imatge elegant i paternal experimentada, on aflorava certa misogínia i menyspreu per la nou vinguda. Trias no està a l’alçada dels canvis que necessita ciutat i ciutadania.

La pressió sobre el criteri per la independència o la definició contraria es varen estavellar contra la fortalesa d’una Ada convençuda i enfortida pel seu vot SíSí el 9 Novembre. La lideressa de Barcelona en comú defensa amb convicció la decisió de la ciutadania per la sobirania de Catalunya. I ara per Barcelona consultes per formar part de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), i fins i tot pel Camp del Barça.

En afers socials Bosch (ERC) va haver de cercar complicitat amb Ada Colau per desmarcar-se de Trias. Fins i tot Collboni va moure’s disposat vers l’univers “en comú”. Tot i que el líder del PSC va negar tant el procés cap a la independència, que donava una impressió negativa de ser el candidat d’una altra ciutat, per no dir partit.L’ombra de Gerardo Pisarello, defensant durant la campanya, Barcelona com capital de la república catalana va planejar i diluir un front sobiranista esquerra-dreta contra BCN en comú. Ada va resultar convincent com sobiranista per decidir des de les esquerres barrials, tant sobre la independència de Catalunya com sobre els aspectes ciutadans. En les qüestions cabdals la representació política i institucional ha de donar la veu directa a la ciutadania i no decidir per ella.

150523 bcnencomú_escamot_sdafamíliaVaig trobar a faltar a la CUP. Ma Jose Lecha, que com ella mateixa ha fet constar com un valor, de ben jove amb setze anys va iniciar-se d’activista irreductible en l’ aleshores PORE (després POR i ara L’Aurora dins EUiA), hagués estat un contrapunt que tot sembla que formarà part del nou Ajuntament.

Una veritable llàstima que la CUP es desvinculés de l’inici conjunt de Barcelona en comú. Desitjo que aquest destret finalment no afecti a perjudicar que Ada Colau sigui l’alcaldessa.

Hisenda municipal, Independència, Turisme, Mobilitat, Immigració i Can Vies varen emmarcar els continguts del debat. Avui som més savis.

L’Ada Colau ha tingut la virtut de que un analfabet televisiu com soc, hagi fet el ressopó amb una tablet familiar, connectada per a l’ocasió al plató.

El diumenge a votar Barcelona en comú, Terrassa en comú, les Confluències i alternatives que anima EUiA, l’AUP rubinenca i les coalicions amb EUiA.

 

Francesc Matas Salla

Publicat al Butlletí d’EUiA

COMMENTS

 • I simply want to say I am just very new to weblog and seriously savored your blog. Probably I’m going to bookmark your blog . You really come with outstanding articles. Kudos for revealing your blog site.

 • Lovely just what I was searching for. Thanks to the author for taking his time on this one.

 • Im 13 and i really want to start a blog?

 • I would like to save all my blog posts on wordpress ?

 • I want to begin a blog site where I can speak with individuals and have them react to my blogs. Not myspace or facebook. I tried blog owner however the only blog sites I might locate were about global warming and weapons. I desire some where that I can open an account and also say what I feel as well as people react to my blog sites and also I can reply to theres. If any person might help me that would certainly be excellent!.

 • A monetary advisor is your planning associate.

 • Simply obtained a Blogger account, it works good, yet exactly how do I find different users blog sites I like with search. I remember there is a method, however I am not seeing it now. Thanks for your help.

 • I quite like reading an article that will make people think.

  Also, thank you for allowing for me to comment!

 • Excellent post. Keep posting such kind of information on your page.
  Im really impressed by your site.
  Hey there, You have performed an incredible job.
  I will definitely digg it and personally suggest to my friends.
  I am sure they will be benefited from this website.

 • I am regular reader, how are you everybody? This
  post posted at this website is genuinely pleasant.

 • Great blog you have here but I was curious about if you knew of any message boards
  that cover the same topics discussed here? I’d really like to
  be a part of community where I can get opinions from other experienced people that share the same interest.
  If you have any recommendations, please let
  me know. Bless you!

 • Fantastic beat ! I would like to apprentice while you amend your site, how can i subscribe for a blog website?
  The account aided me a acceptable deal. I had been tiny bit acquainted
  of this your broadcast offered bright clear
  concept

 • Thanks for some other informative blog. The place else could I am getting that kind of information written in such an ideal means?
  I’ve a undertaking that I am just now running on, and I have been on the glance out
  for such information.

Leave a Comment

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>