L’Ada sí que pot amb en Trias

Sorpasso. El somriure va d’orella a orella. L’alegria esclata per tots els porus. L’adrenalina enlaire els ànims. L’Ada i Barcelona en Comú comencen fortes la recta final de la campanya municipal.

2015-05-08 00.23.28    Una enquesta com la del CIS pot ser un miratge cruel, un parany infernal per provocar la reacció dels poders benestants, del luxe i turisme i finances barcelonines. Embolcallat per l’allau d’uns mitjans que volen estabilitat, negocis i sense ensurts de canvis.

Tanmateix en gaudim, si més no a l’enquesta, l’Ada Colau i Barcelona en Comú superen en escreix a en Trias de CiU.

Centenars d’actes amb milers d’activistes avalen i sustenten l’embranzida de l’efecte Ada. Participació abnegada, voluntariat i compromís, és el que enlaire les expectatives per una nova ciutat.

Segons les dades actuals, el Centre d’Investigacions Sociològiques espanyol assenyala que l’Ada Colau i Barcelona en Comú aconseguirien 11 escons (25,9%), i Xavier Trias (CiU) retrocediria de 14 a 8 (18,5%). Ciutadans entraria amb 6 (13,8%). Jaume Collboni (PSC) baixaria de 11 fins a 5 (11,6%), Alfred Bosch (ERC) 4 (10,1%), igual que el PP. La CUP aconseguiria 3 regidories (7,1%).

Tot i essent la primera força en intenció de vot directe, BCN en Comú queda molt enrere de CiU, a la contesta sobre quin partit es pensa guanyaria les eleccions, surt CiU.

Ahir a l’inici de campanya a la Barceloneta bon ambient i consciència de forjar col·lectivitat. Volem ser i estar entre amics i gent amiga, com va expressar el cantautor. Les persones participants reflectien emotivitat, il·lusió i consciència que guanyar era un repte que calia assolir. El guanyar s’obre pas en les possibilitats ans cal concretar-lo en aquestes dues setmanes de mobilització.

Tothom contra l’Ada i Barcelona en Comú, sembla que va ser ahir la consigna, vist els atacs de CiU, PSC i ERC. El fet és que cap mitjà de comunicació aposta per l’Ada Colau.

La majoria absoluta al consistori barceloní són 21 regidors i regidores. Just a l’encetar la campanya hi ha molt vot sense definir. Un escenari de percepció i vot volàtil, amb molta indecisió, on la campanya i els mitjans poden ser decisius a l’hora de configurar la concreció del vot el 24 de maig.2015-05-08 07.27.01

2015-05-08 00.23.35-2La perspectiva pel que fa a les aliances obligades i al futur govern de la ciutat és de polarització i inestabilitat.

ERC necessita variar l’estratègia. El xantatge del factor 27-S per part del president Mas, aconsegueix paralitzar el lideratge d’ERC i el fa anar rere CiU. Els està costant molt car als republicans independentistes.

En canvi el Capgirem està generant bones expectatives per la CUP. Felicitats. Malauradament la negativa de la CUP ha seguir en el procés de confluència i de constitució de Barcelona en Comú, ha provocat una mancança d’energia jove i sobiranista. Amb la CUP la República catalana seria avui en dia senyera incloent de sobiranistes, independentistes i federalistes.

Colpidor l’avenç de C’s. Un suport clar a frenar la davallada de les dretes. Un malson per la ciutat. Acompanyat a que el PSC no sura.

L’Ada Colau cal que mostri que anem cap a una Barcelona digne d’una Catalunya lliure, sobirana i social.

El cap i casal de Catalunya necessita inserir-se a l’Àrea i la Regió Metropolitana, així com senyalar amb convicció que ens cal iniciar d’una vegada un procés sobirà constituent cap a una república catalana.

Encetem dues setmanes frenètiques per canviar cap a Barcelona en Comú. La ciutat es concep i s’estructura diferent projectada des de cada rajola veïnal.

 

Francesc Matas Salla

Publicat al Butlletí electrònic d’EUiA.

 

Leave a Comment

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>