Tres confluències per al canvi

Aquest 1r de Maig es commemora el 125è aniversari des que el moviment obrer va fixar aquesta data per lluitar per les 8 hores i unir les seves forces a tot el món per l’emancipació social.

La crisi capitalista i les polítiques de retallades del govern Mas han portat a les classes treballadores a una situació insostenible: atur, salaris baixos, precarietat, desnonaments, etc.

El desig i la convicció que cal canviar les coses s’ha anat estenent entre la majoria de la societat. Cal posar fi a la dinàmica que els rics ho siguin cada vegada més i que la misèria s’estengui a cada vegada més capes de la societat.

Però canviar les coses no resulta fàcil per la força i el poder dels capitalistes i els seus governs, per això la confluència i la unió de tots i totes les que lluiten és la base per al canvi i la transformació.

Participar a les manifestacions del 1r de Maig és una ocasió, per mostrar la força del moviment obrer, per donar suport a qui està lluitant, per expressar la solidaritat internacional de la classe treballadora.

Hi ha també altres maneres d’expressar aquesta voluntat de canvi. Les eleccions municipals del proper 24 de maig és l’ocasió per derrotar als alcaldes de CiU i als que apliquen polítiques contràries a la gent treballadora.

Una ocasió per restablir la democràcia municipal, en la qual les veïnes i veïns tinguin veu i vot en les decisions, que la transparència acabi amb la corrupció, que es recuperin els serveis socials i que cap família es quedi al carrer o no tingui resoltes les seves necessitats bàsiques d’aigua, llum i gas.

Derrotar la dreta i triar ajuntaments d’esquerres és el punt de partida per al canvi en els nostres pobles i ciutats.

A Catalunya tenim una altra expressió potent de canvi. La lluita per la llibertat nacional ha mobilitzat any rere any a milions de persones, l’exigència d’independència, d’una república catalana és el desig de trencar amb les imposicions de l’Estat espanyol i de crear un nou país que sigui també més democràtic, més transparent, més social.

Per convertir el desig de canvi en realitat aquests tres moviments, el moviment obrer, el municipalisme i el moviment sobiranista, han d’anar units, sumar forces, perquè l’enemic és fort, però, si som capaces d’aconseguir confluències d’aquests tres elements, serà la voluntat del poble qui s’imposi.

Leave a Comment

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>