Suport a la plantilla d’EMMSA

Malgrat algunes estadístiques, la poca ocupació que es crea és precària; només el 55% dels aturats tenen cobertura; la pobresa s’ha generalitzat; amb els sous de misèria que es paguen ni tan sols tenir feina és garantia de poder cobrir les necessitats bàsiques.

Estan desmantellant la sanitat pública, aconseguint rècords de persones en llista d’espera per ser operades i és normal veure els passadissos plens de llits amb pacients malalts; es segueix fent fora famílies de casa seva; aquesta és la situació que pateix una majoria de la classe treballadora.

Tot i així, Rajoy i Mas insisteixen en la recuperació econòmica i que les coses van millor.

Com en la que es troba la plantilla de l’empresa EMMSA (Espanyola de Muntatges Metàl·lics, SA) que vol tancar i deixar al carrer a 250 treballadors fixos, a 1.500 treballadors de subcontractes i a més de 200 proveïdors sense pagar.

EMMSA és una empresa especialitzada en muntatges en empreses químiques, com Repsol, Bayer o Dow Chemical que fins l’any 2007 va ser una empresa en contínua expansió, va arribar a tenir una plantilla de 3.000 treballadors i delegacions arreu del món.

Segons els treballadors, la mala gestió de la direcció de l’empresa és la principal responsable d’aquest desastre. L’empresa va deixar de pagar la Seguretat Social el novembre passat i a la plantilla se li deuen dues pagues del 2014 i 2,25 mensualitats d’aquest any.

La situació és crítica i pot portar a la desaparició de l’empresa, encara que potser els amos estiguin preparant la constitució d’una nova o la venda a tercers sense haver de pagar els deutes i compensacions als empleats.

També en aquest terreny la reforma laboral del PP, recolzada per CiU, facilita que els empresaris facin i desfacin mentre que els treballadors i treballadores en paguen les conseqüències.

Crítica és també la situació de les contractes i subcontractes de Telefónica-Movistar que han iniciat una vaga indefinida per protestar per les esclavistes condicions de treball, jornades de 12 hores per cobrar 800 euros al mes.

La plantilla d’EMMSA, les contractes de Telefónica-Movistar necessiten de tota la solidaritat, i tots i totes necessitem un canvi polític per donar un tomb a aquesta situació.

Un canvi per garantir una ocupació digna, un salari suficient, una legislació laboral democràtica, un control sobre les decisions empresarials, el dret a decidir sobre les qüestions econòmiques, polítiques i socials que ens afecten, un canvi polític a favor dels interessos de la majoria de la població.

Leave a Comment

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>