Barcelona En Comú s’enlaira amb il·lusió i sana ambició

Aconseguit l’acord unitari de confluència entre activisme ciutadà, veïnal, sindical, entitats, col·lectius i partits, es comença a oferir el moll de l’os de la proposta política.

Barcelona en Comú ha estat formada i impulsada per la llavor de Guanyem, amb les organitzacions polítiques com Procés Constituent, Podem, ICV, EUiA i Equo. Malauradament la CUP s’ha separat de l’experiència unitària.

L’efecte “en comú” repercutirà favorablement a molts municipis de Catalunya. La recerca de la confluència entre les esquerres enceta una experiència genuïna, inèdita, que pot permetre un canvi cabdal als govern dels Ajuntaments.

Les confluències “en comú” arreu de Catalunya, transformaran i potenciaran les forces ciutadanes més populars i modestes, val a dir les esquerres. EUiA hi contribuïm posant l’experiència política general i l’activista particular, sense condicions ni llast de situacions anteriors.

A Barcelona, Ada Colau junt a Gerardo Pisarello, ha començat a esbossar unes línies mestres de mesures d’emergència ciutadana i social.

La confluència barcelonina està bastint el seu propi “Programa de Salònica”, com Syriza va fer per enfrontar-se als grans poders financers i estatals de la Unió Europea i la Troica.

Les perles del “Salònica” barceloní, van entorn a una renda mínima, sous alts càrrecs, revisió d’adjudicacions i privatitzacions, pla d’ocupació amb foment dels llocs de treball (formació laboral i creació d’ocupació sostenible), garantir drets socials bàsics, dret a l’habitatge, inclòs una taula de negociació amb entitats financeres per evitar desnonaments. Acció contra la pobresa energètica. Replantejament sobre remunicipalitzar el servei de l’aigua.

Les mesures tipus pla d’emergència xocaran contra els projectes aprovats i adjudicats, però es pretén també obrir una taula de negociació amb el port i reconduir-lo.

De moment es treballa amb una planificació de despesa pel pla de 160 milions d’euros dins un pressupost general de l’Ajuntament de 2.370 milions.

Unes mesures ambicioses que sintonitzat fil per randa amb el teixit ciutadà, social i polític que ha impulsat Barcelona en comú.

Ada Colau haurà d’incloure en aquest pla un procés de democratització que faci la participació ciutadana quelcom de real, útil i decisori. Els veïns i veïnes són qui han de decidir sobre la ciutat en que viuen.

Exercir aquest dret a decidir, ens porta a què Barcelona en comú alci, clara i nítida, la bandera d’un procés constituent de sobirania municipalista i nacional catalana. Valor republicans dels municipis per una república catalana.

 

Francesc Matas

Publicat al Butlletí electrònic d’EUiA

 

COMMENTS

  • I just want to tell you that I’m all new to weblog and seriously liked you’re web site. Likely I’m planning to bookmark your blog post . You surely come with outstanding well written articles. Thank you for revealing your website page.

  • cheers for taking the time to discuss this, I feel strongly about it and love learning more on this topic. If possible, as you gain expertise, would you mind updating your blog with more info? as it is extremely useful for me.

  • - yo , Thank you a lot for making this website . I m into gambling niche and have found this website using search on google . Will be sure to share . I am affiliate and have found your site very informational Many thanks , see ya. :S

  • I have a blog on blogger and every time i go to my blog it counts it as a page view even when im logged in. How do i make it only count the views from other people?.

  • I just installed a new itunes on a different computer, and I want to manually sync some videos to my ipod. What I need to know if if I plug my ipod into the computer(which is FILLED with my music) will it start to synchronize right away to the empty itunes list? I don’t want to loose my music on there! How do I make sure that doesn’t happen?.

  • Anh

    What holding websites will allow my blog site to earn money off includes being put on my blog site?

  • And this is an investment threat value taking.

Leave a Comment

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>